Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA a obţinut redeschiderea dosarului în care Mircea Băsescu ar fi fost şantajat. Ieri, al doilea termen la Curtea Supremă

ro

20 Oct, 2017 00:00 2526 Marime text
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au redeschis, ieri, pentru a doua oară, dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au formulat un recurs în casaţie în privinţa condamnărilor primite de familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României.
 
Până la închiderea ediţiei, instanţa nu luase nicio decizie în prezenta cauză.
 
Amintim că, la termenul trecut, Înalta Curte a admis în principiu acţiunea DNA.
 
În dosar, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au soluţionat dosarul mai sus precizat, dictând următoarele pedepse:
 
Florin Anghel - 9 ani, 3 luni şi 20 de zile de închisoare. Pedeapsa principală se execută prin privare de libertate.
 
Marius Constantin - 3 ani şi 310 zile de închisoare. Pedeapsa închisorii se execută prin privare de libertate.
 
Izaura Constantin (fostă Anghel) - 2 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare, cu suspendare sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Olt a pedepsei, pe un termen de supraveghere de patru ani.
 
Grinică Ion Anghel - măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de şase luni.
 
Mai mult decât atât, Curtea de Apel a redus cuantumul sumelor la care inculpaţii au fost obligaţi la despăgubiri civile către partea civilă, astfel: Anghel Florin va fi obligat la plata sumei de 1.500 de euro, echivalent în lei la data efectuării plăţii, Anghel Izaura - la plata sumei de 500 de euro, echivalent în lei la data efectuării plăţii, Constantin Marius - la plata sumei de 300 de euro, echivalent în lei la data efectuării plăţii şi Anghel Grinică Ion - la plata sumei de 200 de euro, echivalent în lei la data efectuării plăţii, acesta din urmă în solidar cu părţile responsabile civilmente (părinţi) (…) şi (…)“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Tribunalul Constanţa a dictat, în primă fază, următoarele pedepse: Florin Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la 12 ani, 11 luni şi 20 de zile (pedeapsa rezultând din contopiri), Marius Constantin (ginerele lui Sandu Anghel) s-a ales cu patru ani şi şase luni de închisoare, cu executare, Fănica Anghel (soţia lui Bercea) a primit trei ani şi nouă luni, iar Izaura Anghel (soţia lui Marius Constantin, fiica lui Sandu Anghel) a fost condamnată la patru ani, cinci luni şi zece zile. Toate pedepsele anterior precizate au fost cu executare. Excepţie a făcut Grinică Ion Anghel (fiul lui Sandu Anghel), care a fost condamnat la şase luni, prin măsură educativă neprivativă de libertate. Ulterior, dosarul a fost trimis la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanţa, iar familia lui Sandu Anghel a obţinut strămutarea dosarului la Curtea de Apel Bucureşti.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii