Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaratie de presa Ramona Manescu - directiva indemnizatie mame

ro

21 Oct, 2010 17:22 1106 Marime text
Am votat, azi, in plenul Parlamentului European, in favoarea unui amendament care vizeaza acordarea unei indemnizatii egale cu un salariu intreg pentru mamele care sunt in concediu de maternitate. Daca tot vorbim despre problemele demografice cu care ne confruntam, atunci mi se pare normal sa incurajam femeile sa aiba copii, asigurandu-le toate conditiile necesare in acest sens.

Avand in vedere ca pozitia oficiala a GuvernuluiBoc, in negocierile din cadrul Consiliului, a fost aceea de a respinge prevederea privind plata indemnizatiei la nivelul unui salariu intreg pe durata concediului de maternitate, votul nostru, al celor care am sustinut acest amendament, este deosebit de important in primul rand pentru mamele din Romania, care astfel mai au o sansa sa beneficeze de conditii normale in aceasta perioada.

Nu mi se pare corect ca o femeie, proaspat mamica, sa fie penalizata, din punct de vedere financiar, doar pentru ca a dorit sa aiba un copil, cu atat mai mult intr-o astfel de perioada cand cheltuielile familiale cresc oricum.

Vestea buna este ca deputatii europeni au inteles importanta unui astfel de amendament si au votat pentru o indemnizatie de 100% din salariu, acordata pentru o durata de 20 de saptamani din concediul de maternitate. "

NOTA:

Proiectul de modificare a Directivei 92/85/CEE face parte din pachetul "Reconcilierea vietii profesionale cu viata privata si viata de familie" lansat de Comisia Europeana la inceputul lunii octombrie 2008.Scopul general al propunerii de directiva este consolidarea dreptului legal al lucratorilor la concediu din motive familiale. Comisia pentru drepturile femeii si egalitatea de gen din PE a propus ca perioada minima de concediu de maternitate sa fie extinsa de la 14 la 20 de saptamani, cu o indemnizatie de 100% din salariu, depasind astfel perioada sugerata de propunerea Comisiei Europene, respectiv 18 saptamani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii