Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:19 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru - „Termenii negocierilor dintre UE şi Turcia sunt incorecţi şi inoportuni”

ro

09 Mar, 2016 16:55 569 Marime text
Strasbourg, 9 martie 2016

Plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, a găzduit miercuri o dezbatere privind rezultatele summit-ului UE – Turcia şi reuniunii informale a membrilor Consiliului European de luni, 7 martie. Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă, a criticat premisele discuţiilor de la reuniunea informală, calificându-le ca inoportune, incorecte şi care tind să fie în afara dreptului internaţional. 

Conform eurodeputatului Victor Boştinaru: „Cred că nu există o soluţie la problema migraţiei fără o cooperare strânsă cu Turcia şi în acelaşi timp, nu cred că termenii discuţiei de luni sunt corecţi şi oportuni. Se pare că ne-am concentrat atât de mult pentru a reduce fluxul de migranţi spre Europa, încât am trecut peste dreptul internaţional şi drepturile omului. Turcia ar trebui să ne unească în răspunderea noastră comună faţă de o problemă foarte dificilă. Acestea fiind spuse, Turcia trebuie să facă faţă unor serioase probleme puse de refugiaţii irakieni şi sirieni. Sunt bucuros că s-au luat deja măsuri pentru contracararea operaţiunilor traficanţilor de fiinţe umane.”

„Turcia este de asemenea o ţară candidată. Salut faptul că procesul de aderare a fost repornit şi cer deschiderea unor noi capitole pentru aderare. Dar, criza refugiaţilor trebuie să fie tratată separat, cu maximă urgenţă, iar fiecărei problemă să-i fie atribuite instrumentele care sunt adecvate. Aici, inclusiv Comisia Europeană trebuie să facă o distincţie, pentru că şi eu condamn atacurile Turciei asupra publicaţiei Zaman din zilele trecute. În acelaşi timp, Turcia trebuie să respecte armistiţiul din Siria şi să reia procesul de pace cu kurzii” a conchis eurodeputatul Victor Boştinaru în intervenţia sa.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii