Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pas important pentru construcția noului stadion din Constanța. Guvernul României a aprobat memorandumul de finanțare

ro

30 Apr, 2024 15:11 1029 Marime text


Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi memorandumul de finanțare pentru construcția stadionului „Gheorghe Hagi”. În cel mai scurt timp, va fi semnat contractul pentru execuția lucrărilor.
 
Reamintim faptul că proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind și cofinanțat de la bugetul local în cuantum de 52.461.127, 96 lei fără TVA.
 
La finalizarea lucrărilor, Constanța va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.000 de locuri și va include și un teren de antrenament pentru fotbal si atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri. De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri si platforme), retele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători și oficialități.
 
În plus, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare: săli de antrenament- atletism indoor, squash/tenis de masă și fitness, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, spații comerciale și zone de loisir.
 
Tot în ședința de astăzi, Guvernul a mai aprobat demararea lucrărilor pentru construirea a alotr două obiective care vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.
 
Este vorba despre construirea stadionului ”Nicolae Dobrin” din municipiul Pitești, cu o valoare de 372.856.532,03 lei și o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori.
 
Acesta și stadionul din Constanța vor fi realizate pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4.
 
A fost aprobată și demararea lucrărilor pentru patinoarul artificial din municipiul Sfântu Gheorghe, cu o valoare de 245.396.751,35 de lei și o capacitate de 2.180 de spectatori, servind ca bază practicării hocheiului pe gheaţă.
 
„Cele trei obiective vor fi realizate la standarde optime de funcționare și vor dispune de dotări moderne pentru antrenamente, competiții și evenimente cu caracter sportiv, în conformitate cu normele europene”, se arată pe site-ul MDLPA.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Memorandumul de finanțare pentru construcția stadionului „Gheorghe Hagi” din Constanța, inclus pe ordinea de zi a ședinței Guvernului României

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii