Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări de artizanat și artă, la Penitenciarul Poarta Albă, Secția Exterioră Valu lui Traian. Cine livrează materialele necesare

ro

20 Aug, 2022 16:35 1177 Marime text
  • Firma care a câștigat proiectul pentru furnizarea materialelor este Evident Group, cunoscută pe piața de profil din Capitală și nu numai, prin prisma contractelor încheiate cu importante instituții publice.
  • În luna iulie 2022, compania Evident Group a semnat cu penitenciarul și contractul privind furnizarea mai multor articole de birotică și papetărie, în cadrul aceluiași program derulat cu finanțare norvegiană.
  • Proiectele derulate în cadrul penitenciarului fac parte dintr-un important program finanțat de Regatul Norvegiei, bugetul alocat fiind de cinci milioane de euro.


Penitenciarul Poarta Albă cumpără materiale consumabile pentru lucrări artizanale și de artă realizate la Secția Exterioră Valu lui Traian, firma care le furnizează, respectiv Evident Group, fiind cunoscută pe piața de profil din Capitală și nu numai, prin prisma contractelor încheiate cu importante instituții publice.



Lucrările și obiectele de artă ce vor fi realizate fac parte dintr-un proiect ce se înscrie într-un amplu program finanțat de Regatul Norvegiei, respectiv proiectul cu titlul «Îmbunătăţirea serviciilor corecţionale în România prin implementarea principiului normalității 4NORM(-ality)», finanțat în cadrul Programului «Justiție» de către Regatul Norvegiei prin Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021“.
 


Despre 4NORM(-ality)


Potrivit informațiilor transmise ZIUA de Constanța de către cms. șef Roxana Ioniță, directorul Penitenciarului Poarta Albă, proiectul „are ca scop îmbunătățirea procesului de executare a pedepselor privative de libertate în penitenciare prin aplicarea principiului normalității“, bugetul alocat fiind de cinci milioane de euro, iar durata este de patru ani, proiectul desfășurându-se începând cu 23 iunie 2019 și până pe 23 iulie 2023.



„La momentul semnării contractului au fost stabilite rezultate așteptate, astfel – dezvoltarea și implementarea unui program de responsabilizare a deținuților adresat celor de etnie romă, precum și a altor categorii de deținuți cu risc de excluziune și instruirea polițiștilor de penitenciare în aplicarea acestuia în vederea îmbunătățirii procesului educațional“, a explicat cms.șef Roxana Ioniță.



De asemena, aceasta a punctat că rezultatele așteptate includ, de asemenea, „înființarea unei structuri de studii, analiză și cercetare în cadrul sistemului penitenciar românesc și dezvoltarea unei structuri similare în cadrul Direcției Naționale de Probațiune“, precum și „240 de locuri noi de cazare construite în secțiile exterioare de la Ișalnița (Penitenciarul Craiova), Moara Nouă (Penitenciarul Ploiești) și Valu lui Traian (Penitenciarul Constanța – Poarta Albă) cu scopul de a îmbunătăți condițiile de detenție adresat celor de etnie romă, precum și a altor categorii de deținuți cu risc de excluziune implicați în programul de responsabilizare în conformitate cu standardele Uniunii Europene“.

 

Despre noul contract


În prezent, noul contract semnat cu reprezentanții companiei Evident Group vizează, așa cum am precizat anterior, furnizarea articolelor pentru lucrările de artizanat și de artă.


Valoarea contractului, atribuit prin procedura simplificată, este de 9.307,72 de lei, față de cei 9.521,68 de lei estimați inițial.


În luna iulie 2022, compania Evident Group a semnat cu penitenciarul și contractul privind furnizarea mai multor articole de birotică și papetărie, în cadrul aceluiași program derulat cu finanțare norvegiană.

 

Despre Evident Group


Potrivit Confidas.ro, compania Evident Group a fost înființată în 1993 și are sediul social în București, Sectorul 2, str. Dragoș Vodă nr. 80, ocupându-se de „comerț cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc“.

Pachetul majoritar este deținut de Carol Andrei Velichi, al cărui nume se leagă și de Into Golf Club din Cluj (firmă fără contracte publice), în timp ce Simona Andreea Pojoga deține 47,62%, Evident Group fiind singura firmă de care se ocupă.

Sursa citată menționează faptul că ambii asociați sunt și administratorii Evident Group, de altfel, cei doi apărând de-a lungul timpului, în numele firmei, în contracte cu instituții precum Oficiul Național al Registrului Comerțului, Agenția Domeniilor Statului, Ministerul Dezvoltării sau Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Situația financiară a firmei pe ultimii doi ani este constantă, prezintă o cifră de afaceri medie de 12.500.000 lei, adică aproximativ 2.500.000 milioane euro, o medie de profit net de 1.760.000 lei, respectiv 350.000 euro și 30 de salariați, spre deosebire de anul 2019, unde cifra de afaceri a fost de aproximativ 5.000.000 milioane euro, iar profitul de circa 1.426.000 milioane euro.

Societatea are un punct de lucru în București.

Potrivit Confidas.ro, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Evident Group SRL a încheiat 11.297 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 39.526.564,53 de lei.

De altfel, printre partenerii Evident Group se numără, alături de entitățile amintite anterior, și alte instituții din Constanța, precum Administrația Porturilor Maritime sau Protecția Copilului Constanța – contractele fiind încheiate în 2021.

Alte firme care au încheiat contracte cu penitenciarul în vederea derulării programului finanțar de Regatul Norvegiei sunt Kat Concept Design SRL, SC Sat CCH Development SRL, SC Expert Project Team SRL, SC Sag Expert Curs Training SRL, SC Amos Service și SC Mad Sol Agro – ultimele trei companii semnând contracte legate de implementarea cursului de legumicultor pentru deținuți.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și

Penitenciarul Poarta Albă vrea să construiască un complex corecţional la Valu lui Traian (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii