Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

ro

12 Mar, 2024 13:21 912 Marime text
 
  • Facem precizarea că sesizarea instanței cu rechizitoriu reprezintă o etapă procesuală prevăzută de Codul de procedură penală, situație care nu poate înfrânge în niciun mod principiul prezumției de nevinovăție.
 
Marți, 12 martie 2024, la Judecătoria Mangalia a avut loc primul termen în dosarul civil desprins din cauza penală în care Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost trimisă în judecată, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
După cum se arată și pe portalul instanțelor de judecată, Judecătoria Mangalia a amânat procesul pentru data de 9 aprilie 2024, pentru a se „reveni cu adresă către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa, cu menţiunea de efectuare a unui supliment la raportul de constatare medico-legală pentru partea civilă Ilie Constantin“.   
 
Instanța se va pronunța în dosarul penal la data de 12 aprilie 2024.
 
Monica Macovei a recunoscut în fața instanței de judecată faptele imputate de procurori.
 
Procurorii au solicitat condamnarea fostului ministru al Justiției la închisoare cu suspendare.
 
Asta în timp ce avocata Stănica Rotaru, din Baroul București, avocata victimei, a solicitat ca Monica Macovei să primească închisoare cu executare efectivă în penitenciar.   
 
Oricare va fi decizia, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară.    
 
În dosar, Monica Macovei, fost ministru al Justiției, este apărată de Cătălin Filișan, decanul Baroului Constanța. 
 
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, „la 08.10.2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie“.
 
Facem precizarea că sesizarea instanței cu rechizitoriu reprezintă o etapă procesuală prevăzută de Codul de procedură penală, situație care nu poate înfrânge în niciun mod principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Monica Macovei, fost ministru al Justiției, și-a recunoscut vinovăția în cazul accidentului de pe DN39 Constanța-Mangalia. Instanța a rămas în pronunțare (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii