Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Penitenciarul Poarta Albă, contract cu firma care a aprovizionat și Agenția Domeniilor Statului, Registrul Comerțului, Academia de Poliție și diferite ministere (DOCUMENT)

ro

13 Jul, 2022 13:07 1801 Marime text
  • Contractul încheiat între compania Evident Group București și Penitenciarul Poarta Albă a fost atribuit prin procedura simplificată, valoarea acestuia fiind de 10.319,4 lei fără TVA.
  • Achiziția are loc în cadrul unui proiect finanțat de Regatul Norvegiei.
  • Compania bucureșteană va livra penitenciarului, printre altele, dosare, ascuțitoare, capsatoare, mașini de tăiat hârtie, truse de geometrie, hârtie colorată, carton colorat, caiete dictando și de matematică, dar și DVD-uri și CD-uri.
  • Firma, controlată de bucureștenii Carol Andrei Velichi și Simona Andreea Pojoga, are o vechime de aproape 30 de ani, cifra de afaceri pe 2021 depășind 12 milioane de lei, iar profitul net pentru același an fiind de aproape 1,69 milioane de lei.
  • Printre partenerii Evident Group se numără și alte instituții din Constanța, precum Administrația Porturilor Maritime sau Protecția Copilului Constanța – contractele fiind încheiate în 2021.
  • În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
 
Penitenciarul Poarta Albă cumpără articole de birou de la compania bucureșteană Evident Group, firmă cunoscută pe piața de profil din Capitală și nu numai, prin prisma contractelor încheiate cu importante instituții publice.
 
Astfel, printre partenerii publici ai companiei de-a lungul timpului se numără Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului de Afaceri, Agenția Domeniilor Statului, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Academia de Poliție, dar și alte instituții importante.
 
Firma, controlată de bucureștenii Carol Andrei Velichi și Simona Andreea Pojoga, are o vechime de aproape 30 de ani, cifra de afaceri declarată pentru anul 2021 depășind 12 milioane de lei, iar profitul net pentru același an fiind de aproape 1,69 milioane de lei.
 
Proiect în penitenciar, finanțat de Regatul Norvegiei
 
În ce privește contractul încheiat cu Penitenciarul Poarta Albă, acesta a fost atribuit prin procedura simplificată, valoarea acestuia fiind de 10.319,4 lei fără TVA.
 
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice și preluate pe www.licitatiapublica.ro.
 
Potrivit datelor oficiale, contractul vizează „achiziționarea de materiale consumabile necesare pilotării programului de responsabilizare a persoanelor private de libertate“.
 
Achiziționea are loc în cadrul unui proiect finanțat de Regatul Norvegiei.
 
Mai exact, este vorba despre „proiectul cu titlul «Îmbunătăţirea serviciilor corecţionale în România prin implementarea principiului normalității 4NORM(-ality)», finanțat în cadrul Programului «Justiție» de către Regatul Norvegiei prin Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021“.
 
 
O singură ofertă pentru fiecare lot
 
Achiziția a fost împărțită în patru loturi, respetiv Lotul 1 Papetărie, Lotul 2 Articole mărunte de birou / accesorii / organizare, Lotul 3 Articole pentru lucărri artizanale și de artă și Lotul 4 Suporturi de memorie pentru medii de stocare.
 
Compania bucureșteană și-a adjudecat Loturile 1, 2 și 4, Lotul 3 fiind anulat administrativ.
 
Valoarea totală estimată a celor trei loturi a fost de 11.020,77 de lei, iar valoarea la care acestea au fost adjudecate este de 10.319,4 lei.
 
Potrivit SEAP, pentru fiecare din cele trei loturi a fost depusă câte o ofertă.
 
Astfel, compania bucureșteană va livra penitenciarului, printre altele, dosare, ascuțitoare, capsatoare, mașini de tăiat hârtie, truse de geometrie, hârtie colorată, carton colorat, caiete dictando și de matematică, dar și DVD-uri și CD-uri.
 
Companie înființată în 1993
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 13 iulie 2022, compania Evident Group a fost înființată în 1993 și are sediul social în București, Sectorul 2, str. Dragoș Vodă nr. 80, ocupându-se de „comerț cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc“.
 
Pachetul majoritar este deținut de Carol Andrei Velichi, al cărui nume se leagă și de Into Golf Club din Cluj (firmă fără contracte publice), în timp ce Simona Andreea Pojoga deține 47,62%, Evident Group fiind singura firmă de care se ocupă.
 
Sursa citată menționează faptul că ambii asociați sunt și administratorii Evident Group, de altfel, cei doi apărând de-a lungul timpului, în numele firmei, în contracte cu instituții precum Oficiul Național al Registrului Comerțului, Agenția Domeniilor Statului, Ministerul Dezvoltării sau Ministerul pentru Mediul de Afaceri.
 
Situația financiară a firmei pe ultimii doi ani este constantă, prezintă o cifră de afaceri medie de 12.500.000 lei, adică aproximativ 2.500.000 milioane euro, o medie de profit net de 1.760.000 lei, respectiv 350.000 euro și 30 de salariați, spre deosebire de anul 2019, unde cifra de afaceri a fost de aproximativ 5.000.000 milioane euro, iar profitul de circa 1.426.000 milioane euro.
 
Societatea are un punct de lucru în București.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Evident Group SRL a încheiat 11.297 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 39.526.564,53 de lei.
 
De altfel, printre partenerii Evident Group se numără, alături de entitățile amintite anterior, și alte instituții din Constanța, precum Administrația Porturilor Maritime sau Protecția Copilului Constanța – contractele fiind încheiate în 2021.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Firma controlată de soția unui viceprimar din județul Brăila va livra Penitenciarului Tulcea ceapă galbenă uscată și morcovi (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii