Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Satul Biodiversităţii”, pe faleza de la Cazino

ro

25 Aug, 2010 18:24 1583 Marime text
În perioada 22 august - 5 septembrie, "Satul Biodiversităţii" este oaspete special al Municipiului Constanţa, pentru a aduce în atenţia constănţenilor şi a turiştilor oraşului maritim un subiect de interes major - diminuarea biodiversităţii şi necesitatea implicării la nivel individual pentru stoparea acestui proces.

Expoziţia itinerantă ce face parte din campania Comisiei Europene (DG MEDIU) "Contăm unii pe alţii", este amplasată în cea mai circulată zonă turistică a oraşului, pe Faleza Constanţa, în aria cuprinsă între Cazinou şi Comandamentului Marinei Militare, şi îşi propune informarea şi responsabilizarea cetăţenilor şi în special a tinerilor în privinţa biodiversităţii.

Expoziţia face parte din Campania Biodiversităţii a Comisiei Europene, care a fost lansată în aprilie şi se desfăşoară concomitent în 6 State Membre cu un grad scăzut de informare în privinţa biodiversităţii - România, Bulgaria, Italia, Spania, Polonia şi Olanda.

Mesajul principal al campaniei este interdependenţa biodiversităţii exprimată în termeni simpli: noi depindem de albină, care depinde de floare, care depinde de furnici, care depinde de copac, care depinde de gândac, care depinde de vrabie. Contăm unii pe alţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii