Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A şasea ediţie a Expoziţiei Filatelice Mondiale EFIRO 2024 se deschide astăzi, 16 aprilie 2024

ro

16 Apr, 2024 08:30 452 Marime text
Sursa foto: Wikipedia




 
  • Cea de-a şasea ediţie a Expoziţiei Filatelice Mondiale EFIRO 2024, la care au confirmat participarea peste 600 de expozanţi străini, peste 20 de administraţii poştale şi 120 de oficiali din străinătate, juraţi, experţi şi comisari naţionali, se va deschide marţi, la Biblioteca Naţională a României.

Evenimentul se va desfăşura pe o suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi şi marchează celebrarea a 150 de ani de la înfiinţarea Uniunii Poştale Universale, la care România este unul dintre membrii fondatori, 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, 160 de ani de la înfiinţarea Camerelor de Comerţ şi Industrie şi 145 de ani de activitate consulară, transmit organizatorii, conform Agerpres.

Pe parcursul expoziţiei, vor avea loc sesiuni ale Academiei de formare a juraţilor filatelici internaţionali, patru seminarii internaţionale, Congresul Asociaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor Filatelici şi cel de-al doilea salon Mondial de Filatelie Fiscală. Se vor tipări timbre şi materiale filatelice dedicate atât acestui eveniment, capitalei României, cât şi evenimentelor celebrate, atât de către organizatori, cât şi de administraţii poştale străine.

Accesul publicului este gratuit, iar mai multe informaţii despre exponate şi programul evenimentelor sunt pe site-ul efiro.ro: https://www.efiro.ro/.

Continuând o tradiţie începută în 1932, sub patronajul Regelui Carol al II-lea, EFIRO 2024, care se va desfăşura până vineri, este organizat de Federaţia Filatelică Română (https://www.federatia-filatelica.ro/) în parteneriat cu Ministerul Culturii, Poşta Română, Romfilatelia S.A., Muzeul Recordurilor Româneşti şi Fundaţia Rezultate Remarcabile Româneşti. 
 
Citește și
Cercetări Numismatice, la Muzeul Național de Istorie a României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii