Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tiramisu cu ciocolată

ro

22 Jul, 2011 18:15 2012 Marime text

tiramisu-cioco.jpgTiramisu cu ciocolată este un desert copleșitor, intens, dens și aromat, în care dulceaţa ciocolatei cremoase contrastează plăcut cu gustul amărui al cafelei. Apariție modernă, rupt aproape total de tradiția nord-italiană în care s-a născut desertul clasic, tiramisu cu ciocolată este exact aşa cum sună: un păcat desăvârşit.

Porţii: 10

Timp de preparare: 1 oră (plus 4 ore la rece)

Ingrediente:

40 pişcoturi

600 grame mascarpone

350 grame ciocolată de menaj (nu neagră)

120 grame zahăr

400 mililitri smântână dulce

500 ml cafea tare, neîndulcită

15 ml esenţă de rom

1 vârf de cuţit sare

Preparare:

Faceţi cafeaua şi lăsaţi-o să se răcorească.

Tocaţi ciocolata mare din cuțit.

Amestecaţi mascarpone cu zahărul şi sarea până se topesc granulele.

Încălziţi smântâna dulce până la punctul de fierbere.

Turnaţi smântâna dulce fierbinte peste ciocolata tocată şi amestecaţi bine până se topește. O să obţineţi un sos de ciocolată lucios.

Încorporaţi treptat sosul de ciocolată în mascarpone.

Adăugaţi esenţa de rom în cafea.

Pregătiţi un platou mare.

Treceţi pişcoturile timp de o secundă prin cafea şi aliniaţi-le pe două rânduri, la intervale de 5 milimetri (vezi foto).

Turnaţi jumătate din cantitatea de cremă de ciocolată.

Repetaţi operaţiunea cu restul de pişcoturi şi cremă de ciocolată.

Introduceţi tiramisu cu ciocolată la rece pentru 4 ore înainte de servire.

Tiramisu cu ciocolată se serveşte rece, decorat cu ciocolată albă rasă sau zahăr pudră.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii