Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apropiat al foștilor conducători ai Constanței Sorin Strutinsky bagă în insolvență celebra companie KLD Services SRL!

ro

23 Nov, 2023 17:00 4958 Marime text
 
 
 
 
 
  • Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 23 noiembrie 2023, SC KLD Services SRL (inactivă fiscal) a fost fondată în  ianuarie 2009, are sediul social pe strada Ion Roată, din municipiul Constanța, județ Constanța, se ocupă de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii, iar asociații sunt Strutinsky Gabriel Sorin, cu 99 %, și Gherasim-Tănase Mihaela Elvira, cu 1 %. Ca administrator apare Strutinsky Nicoleta.
  • Pentru anul 2022, KLD Services SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 47.597 de lei și o pierdere netă de 45.682 de lei.
  • Sorin Strutinsky apare în Xenoti SRL (firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia, aflată în  reorganizare judiciară), în Ideea Contrast SRL (care deține pensiune „Grindul Lupilor“, din Sinoie, firma aflată în reorganizare judiciară), dar și în Soti Cable Neptun SRL (pe care funcţiona Neptun TV Constanţa), în Tutun și Ziare SRL, Telegraf Advertising SRL, Conpress Group SRL și în Efimeris Services SRL, aflate în faliment.
 
 
Societatea comercială KLD Services SRL, cu sediul social în Constanța, controlată de omul de afaceri Gabriel-Sorin Strutinsky (acționar majoritar, aflat în prezent într-un penitenciar din Italia), cere să intre în insolvență.
 
Sorin Strutinsky este apropiat al foștilor conducători ai Constanței, respectiv Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, și Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, cu care, de altfel, a împărțit puterea în mai multe societăți comerciale, printre care amintim SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia, dar și Ideea Contrast SRL, deține pensiunea „Grindul Lupilor“, proprietate imobiliară situată în localitatea Sinoie.
 
Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe!
 
S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!
 
Solicitarea KLD Services SRL a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța - dosar 7990/118/2023.  
 
Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 6 decembrie 2023, conform portalului instanțelor de judecată.
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 23 noiembrie 2023, SC KLD Services SRL (inactivă fiscal) a fost fondată în  ianuarie 2009, are sediul social pe strada Ion Roată, din municipiul Constanța, județ Constanța, se ocupă de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii, iar asociații sunt, potrivit Termene.ro, Strutinsky Gabriel Sorin, cu 99 %, și Gherasim-Tănase Mihaela Elvira, cu 1 %.
 
Ca administrator apare, potrivit Termene.ro, Strutinsky Nicoleta.
 
Pentru anul 2022, KLD Services SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 47.597 de lei și o pierdere netă de 45.682 de lei, potrivit Termene.ro.
 
Asta în timp ce pentru anul 2021, KLD Services SRL a raportat o cifră de afaceri netă de 47.597 de lei și o pierdere netă de 85.780 de lei.  
 
Potrivit Termene.ro, Gherasim-Tănase Mihaela Elvira apare ca cenzor supleant în New Open Sector SA (aflată în dizolvare) și ca reprezentant asociat persoană juridică în Vlaicu Development SRL (aflată în faliment), iar în trecut a figurat în Divas Saloon SRL și în Vancluse Invest SA, radiate.
 
Sorin Strutinsky apare, potrivit Termene.ro, în Pan Arges Press SRL, Conpress Holding SRL, Marin SRL, Consortiu Antreprenorial Constanta SRL, Beton Expres SRL, G Point Outdoor Advertising & More SRL, Roca Oil SRL, North Bridge Energies SRL, Gesira Tur SRL, Granitul Dobrogean SRL, Property Partners Constanta SRL, Tutun și Ziare Retail SRL dar și în Relax Bicaz SRL.
 
Sorin Strutinsky mai apare, potrivit Termene.ro, în Xenoti SRL (aflată în  reorganizare judiciară), în Ideea Contrast SRL (aflată în reorganizare judiciară), dar și în Tutun și Ziare SRL, Telegraf Advertising SRL, Conpress Group SRL, Efimeris Services SRL și în Soti Cable Neptun SRL, aflate în faliment.
 
În trecut, Sorin Strutinsky a figurat, potrivit Termene.ro, în Conpress Advertising SRL, Nicomar Impex SRL, Mediapress Investment SRL, Tomis Marketing & Services SRL, Concordia Press SA, A.B.C. Press SRL, Difpres SRL, Te - Press SRL, Grim Press (Grupul de Editare, Distributie Presa și Comerț) SRL, Tipoland SRL, Mira Pres SRL, Energy Power Services SRL, M&D Farers Invest SRL, Tutun și Ziare Bacău SRL, Tutun și Ziare Botoșani SRL și în Tutun și Ziare Neamț SRL, radiate.  
 
Nicoleta Strutinsky apare, potrivit Termene.ro, ca reprezentant asociat persoana juridica în ICAR Tours Constanta SRL, dar și ca administrator special în Atmosphere Wellness SRL, din Constanța, aflată în reorganizare judiciară.
 
Condamnare definitivă
 
Amintim că prin decizia penală nr. 575 din 06.07.2020, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea a lui Strutinsky Gabriel-Sorin, la o pedeapsă de 10 ani și 8 luni închisoare pentru trafic de influență (patru infracțiuni), dintre care una în formă continuată, instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
În doarul denumit generic Polaris, prin decizia penală nr. 14 din 03.02.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea omului de afaceri Sorin Strutinsky la o pedeapsă de cinci ani închisoare, pentru complicitate la luare de mită. 
 
Într-o altă cauză, Tribunalul Tulcea a încetat procesul penal atât față de Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, cât și față de Sorin Strutinsky, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.
 
Decizia Tribunalului Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!
 
Spotunu SRL, radiată de la Registrul Comerțului! Legături cu KLD Services SRL
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii