Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profit.ro Bugetarii vor primi, în premieră, în jurul datei de 1 iulie, tichetul de vacanță egal cu un salariu minim

ro

24 Jan, 2017 19:45 9244 Marime text
Fiecare bugetar va primi în jurul datei de 1 iulie un tichet electronic de vacanță de valoarea unui salariu minim pe economie pe care îl pot folosi oriunde în țară și oricând, până la sfârșitul anului, a anunțat pentru Profit.ro ministrul Turismului, Mircea Dobre. 

„Tichetele de vacanță o să le introducem undeva în jurul datei de 1 iulie 2017. În programul de guvernare am spus că dăm un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanță de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar", a spus ministrul.

El a amintit că tichetele de vacanță au fost acordate până acum doar în sectorul privat, iar pentru angajații din sistemul public nu au fost prevăzute niciodată în buget. Spre deosebire de alte tipuri de tichete, cum ar fi cele de masă, care sunt tipărite, Dobre vrea ca cele de vacanță să fie online.

„Trebuie creat un program, pentru că noi vrem să dăm în sistem online aceste tichete de vacanță, să nu le mai facem ca tichetele de masă, unde trebuie licitație pentru firmele care trebuie să le facă, comision etc. Noi, acum, trebuie să facem procedura, pentru că, de fapt, asta este problema. Este vorba de sistemul de decontare, la asta lucrăm, ca acest sistem să fie cât mai corect și cu comisioane cât mai puține. Aceasta e chestiunea mai greoaie", a mai spus Dobre.[Are cineva un pampers pentru doamna Firea?] CITEȘTE ȘI Are cineva un pampers pentru doamna Firea?Ministrul crede că, pe termen mediu și lung, aceste tichete vor fi un câștig inclusiv pentru bugetul statului.

La finele anului trecut, liderul PSD, Liviu Dragnea, anunța că Guvernul va acorda un tichet de vacanță în cuantum de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar. La acel moment, el estima că tichetul va fi introdus din luna martie.

În baza legislației actuale, salariații din mediul privat și cei din sectorul bugetar pot primi vouchere de vacanță în limita a 6 salarii minim brute, care pot fi folosite doar în turismul românesc. Voucherele sunt suportate integral de angajator, iar sumele sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.

Guvernul a amânat însă de fiecare an acordarea acestor vouchere, ultima amânare fiind pregătită acum să fie avizată până în 2018.

Articol preluat integral de pe Profit.ro.

Sursa foto: Profit.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Murphy 24 Jan, 2017 23:04 Dar la pensionari v-ati gandit sa le dati tichete de vacanta pentru ca au muncit o viata intreaga si acum, la batranete, chiar ar avea nevoie de recuperare prin tichete gratuie de vacanta ?