Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suflă şi-n iaurt Rutieriştii înregistrează dialogul cu participanţii opriţi în trafic

ro

20 Oct, 2010 02:38 3721 Marime text
cap_6.jpgReportofoanele minune au făcut deja prima victimă

Reportofoane_reportofon.jpgO mare parte din lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa au apelat la minunile tehnicii pentru a scăpa de eventualele bătăi de cap generate de şoferii nemulţumiţi. Mai exact, oamenii legii poartă asupra lor reportofoane, pe care le pornesc odată ce intră în serviciu.

Oficialii Serviciului Poliţiei Rutiere ne-au declarat că, încă de anul trecut, s-a încercat implementarea unui astfel de proiect, însă, din cauza dificultăţilor financiare, planul nu a mai fost dus la bun sfârşit. Acum, rutieriştii constănţeni se „blindează" cu reportofoane doar dacă vor. „La intrarea în serviciu, cei care doresc îşi pornesc reportofoanele şi îşi desfăşoară activitatea în mod normal. Odată ce termină programul, lucrătorul îşi păstrează înregistrarea astfel încât, la nevoie, să o poată folosi. Chiar a existat un caz rezolvat graţie înregistrării", ne-au mai declarat poliţiştii. Aceştia spun că un cetăţean a reclamat faptul că un rutierist ar fi avut un comportament neadecvat. În urma cercetărilor efectuate, şefii poliţistului reclamat au stabilit că acuzaţiile şoferului nemulţumit sunt nefondate. În apărarea sa, omul legii a scos de la catastif înregistrarea din ziua respectivă. Comisarul-şef Constantin Dancu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, ne-a declarat faptul că această metodă de a contracara eventualele reclamaţii este utilizată în majoritatea ţărilor civilizate. Nu este de omis faptul că portul reportofoanelor s-ar fi instituit după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a „săltat" 36 de rutierişti şi trei civili sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual, trafic de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi, respectiv, complicitate la aceste infracţiuni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • KOSTAS 20 Oct, 2010 14:03 dupa cum iti spune si numele, esti un sofer complexat, cu traume severe inca de la nastere. viata privata a unui politist nu intereseaza ci comportamentul lui in timpul serviciului. de obicei ii blameaza conducatorii auto sanctionati disciplinar. respectati legea si uniforma. vrem sa devenim europeni, dar avand asemenea conceptii si atitudine, copiem mai degraba cetatenii terilor din lumea a III-a. succes politiei rutiere!
  • MY MUIANOS SA 20 Oct, 2010 09:24 DATII REPORTOFON LUI BIBICA ION CAND MERGE LA BETII LA CARCIUMA LUI TOC IN CERNAVODA SI LUI BURDUSEL CAND IA SPAGILE PE TRASEUL DE LA VALU TRAIAN...A-TI BAGAT IN POLITIA RUTIERA DOMNULE DANCU NUMAI ESCROCI MINCINOSI,SPAGARI,ETC.DATII AFARA PANA NU VA FI PREA TARZIU!.