Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacolul „Scrisoarea unei necunoscute”, la Teatrul Jean Bart Tulcea

ro

23 May, 2024 20:24 457 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Teatrul Jean Bart Tulcea
Teatrul „Jean Bart” invită publicul  vineri, 24 mai și sâmbătă, 25 mai a.c., cu începere de la ora 19:00, la vizionarea spectacolului „Scrisoarea unei necunoscute”, în regia lui Vitalie Drucec, o monodramă a interpretată de Andra Colidiuc, după o scenografie de Adrian Suruceanu, concepția mișcării scenice fiind realizată de Oana Lavinia Pisaroglu.
  
„Scrisoarea unei necunoscute” este titlul unei nuvele epistolare scrise de scriitorul austriac Stefan Zweig, a cărui operă poate fi caracterizată de un pesimism resemnat și de un dramatism melancolic. Scrisă în 1922, lucrarea este publicată și la noi în țară în anul 1929, fiind una din operele definitorii pentru stilul introspectiv al scriitorului, care aici își dovedește capacitatea de a transpune în plan literar observații psihologice de mare finețe.
 
Protagonista nuvelei este o femeie care îi scrie scrisori unui scriitor faimos de care fusese îndrăgostită toată viața, fără ca acesta să îi fi remarcat cumva persoana.
 
Este o poveste dramatică, despre o dragoste neîmpărtășită, dar păstrată cu sfințenie și sacrificii umane necondiționate și, privită astfel „Scrisoarea unei necunoscute” poate fi considerată o confesiune narativă despre puterea iubirii, despre perisabilitatea memoriei și despre însingurare.
 
 
 
Citește și
 ,,Eva Nostra” se reîntoarce la Teatrul Jean Bart Tulcea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii