Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Atenționare de călătorie pentru Slovenia - Extinderea regimului de verificare și control la punctele de frontieră terestre cu Ungaria și Croația

ro

23 May, 2024 18:27 442 Marime text
Sursa foto: Unsplash
 
  • Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Republica Slovenia că autoritățile slovene au luat decizia de a extinde cu încă 6 luni controalele la punctele de frontieră terestre cu Ungaria și Croația, până la 21 decembrie 2024.
     
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Republica Slovenia că autoritățile slovene au luat decizia de a extinde cu încă 6 luni controalele la punctele de frontieră terestre cu Ungaria și Croația, până la 21 decembrie 2024.

MAE recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Republica Slovenia, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ljubljana : +386 1 5058294, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +386 40980068.

MAE recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet: http://ljubljana.mae.ro și www.mae.ro<http://www.mae.ro>, a înccheiat sursa citată.


Citește și:
Atenționare de călătorie în Franța! Perturbări ale circulației feroviare în zona Île-de-France
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii