Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă în Valu lui Traian! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

ro

23 May, 2024 17:00 778 Marime text

 
  • S-a retinut, pe scurt, că în decembrie 2023, pe fondul unui conflict spontan ce a avut loc la domiciliul comun din localitatea Valu lui Traian, din județul Constanța, i-ar fi aplicat tatălui său o lovitură cu un corp tăietor înțepător, cu un cuțit, la nivelul regiunii cervicale, treimea superioară, creându-i o plagă înjunghiată cu o lungime de aproximativ 3 cm, ce a condus la deces ca urmare a hemoragiei.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Un bărbat din localitatea Valu lui Traian, din județul Constanța, (încadrat la grad de handicap grav) a fost condamnat de Tribunalul Constanța la opt ani de închisoare cu executare pentru că și-ar fi ucis tatăl!
 
Conform procurorilor, bărbatul este suspectat că i-ar fi aplicat o lovitură cu un cuțit, la nivelul gâtului, creându-i o plagă înjunghiată cu o lungime de aproximativ 3 cm, ce a condus la deces ca urmare a hemoragiei.
 
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, primul terme fiind stabilit pentru luna septembrie 2024.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
S-a retinut, pe scurt, că în decembrie 2023, pe fondul unui conflict spontan ce a avut loc la domiciliul comun din localitatea Valu lui Traian, din județul Constanța, i-ar fi aplicat tatălui său o lovitură cu un corp tăietor înțepător, cu un cuțit, la nivelul regiunii cervicale, treimea superioară, creându-i o plagă înjunghiată cu o lungime de aproximativ 3 cm, ce a condus la deces ca urmare a hemoragiei.
 
În faţa instantei, inculpatul a arătat că dorește să se aplice procedura simplificată, în sensul că, recunoaște fapta, așa cum a fost reținută prin actul de sesizare, nu contestă probele ce au fost administrate în cauză și nu dorește administrarea altor probe.
 
Procurorii spun că după ce a comis fapta, inculpatul a alertat vecinii, care l-au gasit în genunchi lângă victimă, ținându-o in brațe și spunând: „L-am tăiat, s-a tăiat, tată, tată...“.
 
În faza de urmarire penală, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei și a precizat că locuieste în localitatea Valu lui Traian, împreună cu părinții, și că în ziua faptei a rămas acasă și a consumat alcool.
 
Din cauza acestui fapt, cei doi au început să se certe, iar tatăl său l-a amenințat că îl omoară, atât pe el cât și pe mama sa și i-a aruncat telefonul ce s-a spart.
 
Atunci, inculpatul s-a enervat, fără să-si dea seama ceea ce face, a luat un cuțit de pe masă și l-a lovit pe tatăl său.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
        
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Închisoare pe viață, la Constanța! Victima, înjunghiată de 42 de ori. Cererea de revizuire, respinsă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii