Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Ministerul Afacerilor Externe a finalizat expedierea materialelor necesare votării către secțiile organizate la alegerile pentru Parlamentul European

ro

23 May, 2024 09:40 292 Marime text
23 mai 2024
 
Comunicat de presă
Ministerul Afacerilor Externe a finalizat expedierea materialelor necesare votării către secțiile organizate la alegerile pentru Parlamentul European
 
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a finalizat miercuri, 22 mai 2024, expedierea către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României a materialelor necesare votării, pentru distribuirea acestora către secțiile de votare care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024.
Biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate distribuie birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, prin intermediul MAE, pe bază de proces-verbal, buletinele de vot, ştampilele de control, ştampilele cu menţiunea „VOTAT“, precum şi celelalte materiale necesare derulării procesului electoral, potrivit prevederilor art. 28 alin. (1) lit. c) din din Legea nr. 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare.
Pentru buna desfășurare a procesului electoral din străinătate la data de 9 iunie 2024, au fost expediate 2.542.800 bucăți buletine de vot, 8.439 bucăți ștampile cu mențiunea „VOTAT“, 2.304.715 bucăți timbre autocolante și 915 ștampile de control, urmând ca acestea să fie recepționate de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate care, la rândul lor, le vor distribui președinților secțiilor de votare din străinătate.
În acest an, MAE organizează, prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate, 915 secții de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, mai mult decât dublu față de secțiile organizate la alegerile europarlamentare din 2019.
Lista secțiilor de votare din străinătate poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea dedicată alegerilor europarlamentare

(https://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2024/alegeri_2024/lista_sectiilor_de_votare_9_iunie_2024_site_mae.pdf).

Reamintim că la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.
La scrutinul din 9 iunie 2024, votarea va începe la ora locală 07:00 și se va încheia la ora 22:00. Alegătorii care se află la ora 22:00 la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii