Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FOTO+VIDEO Vlad Pascu, judecat pentru tragedia de la 2 Mai, cere să fie eliberat din arest! Când va fi analizată solicitarea tânărului bucureștean

ro

23 May, 2024 17:00 1107 Marime text
 
 
 
  • Conform portalului instanțelor de judecată, Pascu Matei Vlad a depus la Judecătoria Mangalia o cerere de înlocuire a măsurii preventive prin intermediul căreia solicită înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.
  • Noul termen al Dosarului 2 Mai a fost stabilit pentru data de 7 iunie 2024, pentru a se pune în discuție probele solicitate de părțile civile, dar și raportat la cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, ce urmeaza a fi depusă în scris.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Pascu Matei Vlad, din București, trimis în judecată în dosarul accidentului de la 2 Mai, din județul Constanța, din data de 19 august 2023, eveniment soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, cere să fie eliberat din arestul preventiv!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Pascu Matei Vlad a depus la Judecătoria Mangalia o cerere de înlocuire a măsurii preventive prin intermediul căreia solicită înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.
 
Cererea lui Vlad Pascu va fi analizată de noul judecător al Dosarului 2 Mai, respectiv Berevoescu Carmen-Claudia, preşedintele Judecătoriei Mangalia.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Mangalia, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară, respectiv la Tribunalul Constanța.
 

Amintim, marți, 21 mai 2024, magistrații Secției Penale a Judecătoriei Mangalia au admis cererea de recuzare a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța din dosarul tragediei de la 2 Mai.
 
Tot marți, anterior admiterii cererii de recuzare la Judecătoria Mangalia, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Secția pentru Judecători, admisese cererea de transfer formulată de magistratul Popoviciu Ioana Ancuța, care astfel se va transfera începând cu data de 1 iunie 2024 de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța.
 
Mai mult decât atât, tot marți, 21 mai 2024, CSM a decis prelungirea delegării judecător cu grad profesional de curte de apel magistratului Berevoescu Carmen-Claudia în funcția de președinte al Judecătoriei Mangalia, începând cu data de 22.05.2024, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.     
 
Noul termen al Dosarului 2 Mai a fost stabilit pentru data de 7 iunie 2024, pentru a se pune în discuție probele solicitate de părțile civile, dar și raportat la cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, ce urmeaza a fi depusă în scris.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Mangalia, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța. 

La termenul de ieri, Pascu Matei Vlad a fost prezent fizic în sala de judecată. 
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
În dosarul 2 Mai
Procesul va fi reluat de la 0, în privința audierilor! Noul magistrat - „Vreau să audiez părțile, să le văd, să le simt, să știu ce au simțit”


 
LIVE VIDEO
Părinții victimelor decedate în 2 Mai s-au adunat la locul accidentului (FOTO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii