Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română BCCO Timișoara - droguri

ro

22 May, 2024 15:21 354 Marime text
Nr. 736 din 21 mai 2024
 
UPDATE - 24 DE PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE DROGURI ȘI OPERAȚIUNI CU PSIHOACTIVE
 
În urma celor 24 de percheziții domiciliare, efectuate de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au fost reținute 11 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și  efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație, toate în formă continuată.
 
De asemenea, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de mare risc și substanțe psihoactive (MDMB-INACA,  MDMB-4en-PINACA și MDMB-BUTINACA) porționate și ambalate (în folii de aluminiu și punguțe) în scopul comercializării, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.
 
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a celor 11 persoane, pentru 30 de zile.
 
Reamintim că, la data de 21 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară, în județul  Timiș, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație.
 
Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2022 și până în prezent,  16 persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, canabis, 3 – CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, cocaină, MDMA, MDMB-4en Pinaca, MDMB – Inaca, ADB-Butinaca (droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive), către consumatori din județul Timiș, pe parcursul investigațiilor fiind documentate 37 de asemenea tranzacții.
 
Audierile au avut loc la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.
 
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timișoara.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii