Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum şi-a achiziţionat afaceristul Ferţu maşinile din parcare

ro

16 Oct, 2010 00:00 988 Marime text

Lucrători de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa au documentat activitatea infracţională a lui Alexandru Ferţu, de 38 de ani, din Valu lui Traian. De altfel, Alexandru Ferţu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Conform anchetatorilor, în cursul anului 2009, bărbatul, în calitate de administrator al societăţii SC Miga Trans Valu lui Traian, a încheiat mai multe contracte de leasing cu trei societăţi, prin care s-a obligat să achite ratele de leasing lunare. Cu toate acestea, susţin oamenii legii, Ferţu nu şi-ar fi respectat obligaţiile, astfel încât contactele au fost reziliate de drept. Deşi societatea pe care acesta o administra a fost notificată să restituie bunurile ce făceau obiectul contractelor, respectiv autotractoare şi semiremorci, persoana juridică, prin Alexandru Ferţu, a refuzat să se supună. Totodată, societatea a emis mai multe file CEC şi bilete la ordin fără a avea disponibilul necesar la tras în contul bancar. Astfel, a fost cauzat proprietarilor bunurilor un prejudiciu total în valoare de 2.980.838 lei.

În baza dispoziţiei procurorului s-au luat măsuri asigurătorii, procedându-se la restabilirea situaţiilor anterioare săvârşirii infracţiunilor şi restituirea mai multor bunuri către proprietarii de drept. Astfel, prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 70 %. Faţă de Ferţu şi faţă de societatea administrată de acesta s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz de încredere şi emitere de file CEC fără disponibil, cercetările continuând pentru identificarea tuturor bunurilor şi restituirea acestora proprietarilor. Tot potrivit anchetatorilor, în perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2009, Ferţu ar fi înregistrat în contabilitate unele cheltuieli pentru care nu avea documente justificative din care să rezulte realitatea, legalitatea şi modalitatea concretă de determinare a sumelor înscrise de societate. Astfel, bărbatul ar fi reuşit să determine decontarea, în mod ilegal, a taxei pe valoarea adăugată, în cuantum de 19.394.079 de lei, echivalentul a circa 4,6 milioane de euro, suma reprezentând prejudiciu cauzat bugetului de stat. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii