Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meniu special de 8 Martie, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

ro

09 Mar, 2019 00:00 1971 Marime text
De 8 Martie, echipa Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR, a oferit un meniu deosebit.
 
La micul dejun, pacienţii au primit ceai cu lămâie, unt, margarină, crenvurşti din piept de pui, pate de ficat de pui, caşcaval Zottarella, brânză topită cu smântână, brânză proaspătă de vaci, miere polifloră, gem de căpşuni, caş proaspăt de vacă, iar la supliment - biscuiţi populari, lapte dulce, iaurt natural, Jogobella cu fructe.
 
La prânz, angajaţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit ciorbă de purcel cu tăieţei, borş de cartofi cu oase garf, supă de legume cu smântână, supă de pui cu tăieţei de casă, supă de legume strecurată, tochitură dobrogeană cu mămăliguţă, trunchi de macrou şi cartofi natur cu lămâie, piept de pui la cuptor cu sote de broccoli, cartofi, conopidă, fasole verde, iahnie de fasole cu jumări de porc, mâncare de spanac cu friptură pui, cotlet de porc fără os în sos ostropel cu piure de cartofi, cartofi natur cu perluţe de brânză de vaci, salată de castraveţi muraţi şi salată de gogonele.
 
La desert, toată lumea a primit mere, mere coapte cu miere şi stafide, prăjitură cu fructe, napolitane, compot de mere, biscuiţi simpli populari. Cina a fost şi ea una delicioasă. Pacienţii au fost serviţi cu ceai cu lămâie, pilaf cu legume şi piept de pui la cuptor, budincă de paste cu brânză de vaci şi stafide, friptură de pui la cuptor cu spaghete în sos de roşii, cârnaţi ţărăneşti cu piure de cartofi, iar la desert - cu biscuiţi Eugenia şi prăjitură de casă.
 
„Florile sunt cel mai dulce lucru pe care l-a creat Dumnezeu, dar a uitat să le dea şi suflet. Astfel, au apărut femeile şi tuturor acestora le dorim «La mulţi ani»! O viaţă senină, rodnică în cele bune, plină de dragoste şi bucurii. Iar tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, pace sufletească şi putere de a spera, a iubi şi a ierta“, a declarat Petre Preda, reprezentantul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
 
„Mama este cel mai iubit cuvânt! Cea mai înaltă stare! Cel mai profund sens al vieţii noastre pământeşti. Este greu să explici în cuvinte acest cuvânt. Un cuvânt ce cuprinde totul: dragoste fără limite, viaţa cu bucurii şi jertfă continuă. Cu toate că am putea spune că viaţa ei este mai mult plină de tristeţi, dar totuşi bucuria dragostei pentru copii depăşeşte lacrima durerii. Mama este fiinţa delicată, sensibilă, care dă viaţă, care înseninează viaţa. Mama este cea care aduce dragoste peste orice face. Atunci când priveşte către copiii săi, mama dă lumii mai multă frumuseţe. Ea este cea care găseşte în fiecare zi timp pentru orice problemă şi orice nevoie a celor dragi. Mama este cea care o ia de la capăt în fiecare zi, mai puternică şi mai hotărâta. Sufletul ei ştie ce e iubirea, cum se dăruieşte şi cum se primeşte ea.
 
Pentru tot ceea ce reprezentă, timpul se opreşte puţin în loc, la fiecare început de primăvară, în ziua feminităţii, a frumuseţii, a dragostei, în ziua în care femeia este în centrul atenţiei. La mulţi ani! Rugăm pe Domnul nostru Iisus Hristos şi pe Dumnezeu Tatăl Său întru veşnicie să vă binecuvânteze, să vă aibă în pază şi să vă însoţească paşii mult timp de-acum înainte“, au transmis reprezentanţii Asociaţiei „Suflete deschise“ şi cei ai societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii