Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îndemn al Asociației „Suflete deschise” la început de primăvară - „Să fiţi buni, oricum!”

ro

01 Mar, 2024 09:20 842 Marime text


Vestind sosirea primăverii, voluntarii Asociaţiei ,,Suflete deschise”, au adus un omagiu, celor 35 de bunicuţe, care vieţuiesc în Centrul de Îngrijiri și Asistență Poarta Albă, care aparţine de D.G.A.S.P.C. Constanţa. Voluntarii au luat locul celor dragi, şi în semn de respect, admiraţie şi recunoştiinţă, le-au îmbrăţişat, au stat de vorbă cu ele, le-au dăruit floricele, mărţişoare, încurajări şi urări de bine. Bineînţeles că nu au fost uitaţi nici cei 43 de bunicuţi. Cu toţii au primit cadouri, dulciuri şi fructe, şi au lăcrimat de bucurie şi de emoţie.

Renaşterea naturii a fost vestită şi celor aflati in dificultate, oamenilor străzii, femeilor fără adăpost. Voluntarii Asociaţiei le-au dăruit flori, marţişoare şi pachete cu alimente.

Un gând bun, este transmis tuturor prin intermediul unui mesaj al Asociației „Suflete Deschise”:
                       „Fiți buni!
„Multe persoane întâmpină primăvara în suferinţă.  Majoritatea sunt mame, surori, soţii, copii, la care nu vine nimeni fie că sunt prea departe, fie că nu pot, fie că pur şi simplu nu mai are cine să vină şi fiecare dintre noi, am putea fi în locul lor. Natura renaşte, renaşte speranţa şi reânvie iubirea şi acum când începe postul Paştelui se cuvine să punem început bun şi să facem să rodească faptele bune.
„Dacă nu putem înmulţi pâinile şi peştele, stă în puterea noastră să înmulţim şi binele, şi bucuria. Să luăm locul celor care nu au reuşit să ajungă cu un mărţişor sau cu o floare la persoanele care sunt pe patul de spital, în azile, în centre de recuperare, în închisori: părinți, frați, soţi, copii, nepoţi, prieteni, sau pur şi simplu creştini. Să aducem alinare şi acelor femei singure, la care nu vine nimeni, în speranţa de a le alunga tristeţea şi a le readuce zâmbetul pe buze. O mică bucurie, un sfat bun, mângâietor, să le amintim de cei dragi şi să le urăm o primăvară frumoasă şi zile mai bune.
Haideți să renunţăm la egoism, să ne întoarcem privirile dinspre noi spre cei din jur, să-i identificăm pe cei care au nevoie de ajutorul nostru şi cu darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu, să căutăm să-i slujim.
Unii au nevoie de o vorbă bună, de o mângâiere, de un zâmbet sincer şi plin de dragoste. Alţii au nevoie de o rugăciune, de un sprijin spiritual spre a ieşi dintr-o încercare, iar alţii de o bucată de pâine, o pătură, un medicament, o hăinuță, un loc în care să poată plânge și să se odihnească.
Nu este nimeni atât de sărac ȋncât să nu poată oferi un zâmbet, o vorbă bună, o mângâiere, o ȋncurajare şi nu este nimeni atât de bogat ȋncât să nu aibă nevoie de acestea!
Dacă suntem la dispoziţia Domnului, El ne pregăteşte faptele bune în care trebuie să umblăm. Haideți să umblăm, precum Hristos, cu curățire, cu smerenie, cu bunătate, să dăm o mână de ajutor…sub orice formă! Fiți buni, chiar dacă, oamenii vă pot acuză de egoism şi intenţii ascunse.
Aşa că sfatul nostru este să fiţi buni, oricum!

transmite Petre Preda, Asociația ,,Suflete Deschise”.

 
 
Citește și

Asociatia Suflete Deschise, din Constanța, în sprijinul aproapelui Ajutoare pentru familiile care locuiau în ferma care a ars în Murfatlar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii