Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Fotbalistul Andrei Artean, de la FC Viitorul, şi-a scos la licitaţie tricoul de joc, pentru a ajuta un copil

ro

23 Dec, 2020 00:00 2307 Marime text
  • Lumea fotbalului s-a mobilizat pentru a-l ajuta pe Matei, fiul fostului jucător Mihai Hromei.
  • Şi-au scos la licitaţie tricourile de joc fotbalişti români care evoluează atât în ţară, cât şi în străinătate.
  • FC Viitorul, alături de cauzele umanitare.
 

Fotbalistul Andrei Artean, de la FC Viitorul, s-a alăturat şi el campaniei de ajutorare a unui băieţel de cinci ani care se confuntă cu probleme de sănătate.

Este vorba de Matei (fiul fostului fotbalist Mihai Hromei), care are o afecţiune neurologică, iar tratamentul este unul costisitor. În acest an, din pricina pandemiei de coronavirus, nu s-a mai putut organiza turneul în scop caritabil, însă această situaţie nu i-a împiedicat pe cei din fotbal, la iniţiativa lui Alin Ignea (jucător la ASU Politehnica Timişoara), să vină în sprijinul lui Matei, prin scoaterea la licitaţie a tricourilor de joc.


Atât din ţară, cât şi din străinătate

După Alin Ignea, au procedat în acest fel şi alţi jucători români, atât din ţară, cât şi din străinătate, printre care şi mijlocaşul de 27 de ani al FC Viitorul Andrei Artean. Alţi fotbalişti care au răspuns pozitiv acestui demers caritabil au fost Claudiu Belu, Bogdan Mitrea, Adrian Bălan, Ciprian Rus, Răzvan Pleşca, Dan Nistor, Sergiu Hanca, Vlad Dragomir, Edi Pap, Ionuţ Larie, Dorin Rotariu, Paul Anton, Ioan Mera, Cristi Manea, Mario Camora, Costel Pantilimon sau Denis Haruţ. De asemenea, a fost scos la licitaţie tricooul fostuui mare jucător Iosif Rotariu, cel al regretatului Marian Cisovsky sau un tricou al echioei germane Borussia Monchengladbach. Câștigătorii tricourilor trimit banii direct în contul lui Matei (RO71INGB0000999903860233 Hromei Mihăiță).
 

Golul său adus Supercupa României

Andrei Artean s-a născut în Hunedoara și a jucat de-a lungul carierei la Politehnica Timișoara, FC Caransebeș, ACS Politehnica Timișoara și CSM Râmnicu Vâlcea. Andrei a înscris un eurogol pentru FC Viitorul în Supercupa României în sezonul 2018/2019, aducând al treilea trofeu din istorie în vitrina echipei constănţene. „Bebe“ a mai câștigat și Cupa României alături de FC Viitorul, tot în sezonul 2018/2019. Andrei Artean a debutat în Liga 1 pe 12 august 2015, la meciul ASA Târgu Mureş - ACS Poli Timișoara 0-0. 


Pentru Alexandru!

Recent, FC Viitorul s-a alăturat unei alte cauze umanitare, fiind scos la licitație un tricou al echipei, cu semnăturile fotbaliștilor, pentru ajutorarea lui Alexandru, un băiețel în vârstă de 2 ani și 8 luni, diagnosticat cu amiotrofie musculară spinală tip 1. „Alexandru are nevoie de voi pentru a primi cât mai rapid tratamentul de care are nevoie! Și noi suntem parte din povestea lui Alexandru!  Orice donație îl ajută!”, a fost mesajul FC Viitorul.


Sprijin şi pentru „Crucea Roşie“

De asemenea, FC Viitorul a anunțat că începe luna mai a acestui an cu o acțiune caritabilă, prin care susține obiectivul competiției eLiga1 de a oferi sprijin asociației „Crucea Roșie“ în lupta contra noului coronavirus. În acest sens, clubul constănțean a scos la licitație două tricouri, unul cu semnătura managerului tehnic de atunci al echipei, Gică Hagi, iar celălalt cu semnătura fotbalistului Virgil Ghiță. Licitațiile s-au derulat pe pagina de Facebook a FC Viitorul.

Sursa foto: Facebook (Andrei Artean, FC Viitorul)


Citeşte şi:

#ConstanțaEsteBine
Tricou al FC Viitorul cu semnăturile fotbaliștilor, scos la licitație în scop umanitar


#ConstanțaEsteBine
Tricouri cu semnăturile lui Gică Hagi și Virgil Ghiță, scoase la licitație de FC Viitorul, pentru a ajuta „Crucea Roșie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii