Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu o echipă schimbată față de meciul cu Sheriff Tiraspol, Farul Constanța a învins în deplasare FC Hermannstadt

ro

15 Jul, 2023 20:36 3370 Marime text

Farul Constanța, campioana României, a susținut astăzi primul meci din sezonul 2023/2024 al Superligii, întâlnind în deplasare, în etapa întâi, FC Hermannstadt.

Managerul tehnic al echipei de pe litoral, Gheorghe Hagi, a folosit în primul „11“ al „marinarilor“ în meciul de la Sibiu un singur jucător, Andrei Artean, din formula de start cu care Farul a abordat, miercuri, turul cu Sheriff Tiraspol, din preliminariile Ligii Campionilor.

Restul titularilor din partida de acum trei zile, cu excepția lui Rivaldinho și a lui Aioani (care au început ca rezerve cu FC Hermannstadt) - Kiki, M. Popescu, Boli, Borza, Nedelcu, T. Băluță, Mazilu și Alibec - au rămas la Constanța, având program separat, în perspectiva returului cu Sheriff, programat la Tiraspol, marți, 18 iulie.

În aceste condiții, Farul a jucat cu FC Hermannstadt în alcătuirea: Buzbuchi - Sîrbu, Queiros, Gustavo (55 Larie), Vianna (54 Grameni) – Doukoure (20 Bassong), Artean (cpt.), Vînă - Borgnino, V. Dumitrache (64 Dussaut), E. Sali (54 Rivaldinho).

Iar partida s-a încheiat cu victoria Farului, scor 1-0 (Grameni 57), succes extrem de prețios, care îi oferă formației de pe litoral un debut pozitiv de campionat.    

Fără mulți dintre jucătorii care obțineau miercuri primul succes din Liga Campionilor, Farul a debutat perfect și în Superligă, 1-0 în deplasare cu FC Hermannstadt. Un meci cu multe situații mari de a înscrie la ambele porți, cu câte o bară de fiecare parte și cu Buzbuchi imbatabil în poartă. Grameni, revenit după accidentare, a marcat în min.57, singurul gol al partidei după ce a driblat elegant un fundaș advers și l-a învins apoi pe Letica cu un șut plasat, este mesajul de pe site-ul oficial al Farului.


Hermannstadt (antrenor, Marius Măldărășanu) a jucat cu: Letica - Butean, Găman, I.Stoica, Opruț - D. Iancu (62 Jipa), Mino, Alhassan (62 Biceanu) - Balaure (73 G. Iancu), Paraschiv (87 Ad. Petre), Neguț (87 P. Petrescu)

În etapa viitoare, Farul va juca pe teren propriu cu FC Voluntari, sâmbătă, 22 iulie, de la ora 18.30.

Sursa foto: Farul Constanța

Citește și:


Farul Constanța și Brighton, acord pentru transferul lui Adrian Mazilu

Superliga 2023/2024. FC Hermannstadt - Farul Constanța
Hagi - „Trebuie să marcăm și să obținem victoria“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii