Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța, pas cu dreptul în campionat Hagi - „Sezonul trecut, am pățit-o, acum am fost mai atenți, dar am avut și noroc“ (GALERIE FOTO)

ro

16 Jul, 2023 18:00 1352 Marime text

 
  • Angrenată pe două planuri, campionat și cupele europene, Farul a evoluat la Sibiu cu un prim „11“ în care s-a regăsit un singur titular din partida cu Sheriff, jucată cu trei zile înainte, Andrei Artean.
 
După ce a debutat cu o victorie în preliminariile Ligii Campionilor, 1-0 la Ovidiu cu Sheriff Tiraspol, Farul Constanța, campioana României, a înregistrat același scor și în primul meci din ediția 2023/2024 a Superligii, în deplasare cu FC Hermannstadt.
 
Angrenată pe două planuri, campionat și cupele europene, Farul a jucat la Sibiu cu un prim „11“ în care s-a regăsit un singur titular din partida cu Sheriff, din urmă cu trei zile, Andrei Artean. Unul dintre cei care au intrat pe parcurs, Constantin Grameni, a înscris unicul gol al meciului, aducându-i Farului victoria. „Marinarii“ au avut însă și șansă, gazdele nereușind să fructifice niciuna dintre ocaziile avute, lovindu-se și de un portar al Farului, Alexandru Buzbuchi, în zi de grație.        
 
„E ceva neobișnuit pentru noi“
 
„Anul trecut, n-am marcat niciun gol în ambele meciuri cu FC Hermannstadt, iar în deplasare am luat patru. Am venit aici să facem rezultat. Știam că întâlnim o echipă care joacă fotbal, foarte omogenă, puternică, felicitările mele. Am făcut cât am putut, am avut și șansă. Până la urmă, cele mai importante sunt cele trei puncte. Restul contează mai puțin. O dată trebuie să joc cu unii jucători, altă dată cu ceilalți. E ceva neobișnuit pentru noi și încercăm să ne adaptăm. E un început greu de sezon, jucând în mai multe competiții. Sperăm să ne iasă, să fiu inspirat și să scot cât pot de la fiecare“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
„E fantastic că am câștigat“
 
Acesta a subliniat importanța victoriei. „Am avut noroc. FC Hermannstadt a jucat bine, a avut ocazii, ne-a pus în dificultate. S-a văzut că au fost mult mai omogeni ca noi. Eu am venit cu o echipă total schimbată față de anul trecut. Jucătorii mai au nevoie de timp pentru a se adapta și a intra în jocul și principiile noastre. La ce-mi doresc eu și cum trebui să jucăm noi, două săptămâni de pregătire e puțin. Dar e OK, e fantastic că am câștigat, întrucât anul trecut am luat patru“, a punctat Hagi.
 
„De aceea vocea mea se strică“

Managerul tehnic al Farului a subliniat și că pentru a deprinde jocul Farului, ca nou fotbalist, durează ceva. „Până se obișnuiește echipa să joace din trei în trei zile e nevoie de timp, de experiență, de jucători foarte maturi, care au jucat în Europa. Trebuie să ținem cont de nivel. Noi vrem să câștigăm meci de meci. Doar să participăm e ușor. Dar am încredere și curaj. Când am jucători, trebuie să-i antrenez și să-i învăț pe toți. De aceea vocea mea se strică, pentru că stau pe teren și vorbesc, încercând să-i fac pe toți să înțeleagă cum să jucăm, pentru că fotbalul nostru nu e ușor. Trebuie să ai personalitate, să știi să dictezi ritmul și intensitatea jocului, să controlezi totul pe teren. Acum, din când în când am făcut-o, dar știam că cei de la Hermannstadt ne vor aștepta, cu un contraatac foarte bun. Anul trecut, am pățit-o, acum am fost mai atenți, cu toate că repet, am avut noroc“, a arătat Gheorghe Hagi.
 
Accidentări neprevăzute
 
„Marinarii“ încă nu au toți același nivel de pregătire, plus că mai sunt jucători accdentați. „Unii au patru, alții cinci, alții zece antrenamente, iar ceilalți, care au fost de la început cu noi, 20. Pe Carnat și Benchaib, contam, dar s-au accidentat, plus Mateus, nu-l am nici pe el acum. Astfel că joc în atac cu puști, de 2006, 2003. E greu. Sunt primii trei, Rivaldinho, Alibec și Mazilu (care e și el tânăr), iar apoi vin ceilalți cei tineri care au mai puțină experiență internațională. Trebuie să gestionez lucrurile. M-am trezit cu cele două accidentări în cantonamentul din Polonia, neprevăzute, la primul meci. Apoi n-au mai făcut deloc pregătire. Dacă erau și ei, probabil arătam mai bine“, a mai spus Hagi.     
   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

 
Cu o echipă schimbată față de meciul cu Sheriff Tiraspol, Farul Constanța a învins în deplasare FC Hermannstadt
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii