Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:13 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât costă serviciile de copiere pentru informaţiile de interes public pe Legea 544/2001 la Primăria Constanţa?

ro

31 Jan, 2018 00:00 275 Marime text
Cererile de solicitare a informaţiilor de interes public, indiferent de modul în care au fost formulate, se înregistrează, de îndată, la structurile sau la persoanele responsabile de informarea publică directă, în Registrul pentru înregistrarea solicitărilor şi a răspunsurilor privind accesul la informaţiile de interes public, transmite Primăria Constanţa.

După înregistrarea cererii, structurile sau persoanele responsabile de informarea publică directă au obligaţia să comunice solicitantului, direct sau electronic, la adresa de e-mail furnizată, data şi numărul de înregistrare a cererii. Pentru cererile transmise prin poştă, numărul de înregistrare va fi comunicat numai la solicitarea persoanei care a formulat cererea. Carmen Puşcaşi, din cadrul Centrului de Informare Cetăţeni, este responsabilul municipalităţii pentru aplicarea Legii 544/2001.
 
În situaţia în care informaţia solicitată face parte din categoria celor care se comunică din oficiu, se asigură de îndată, dar nu mai târziu de cinci zile, informarea solicitantului despre acest lucru, precum şi sursa unde informaţia solicitată poate fi găsită. La solicitarea expresă a persoanei interesate, informaţiile de interes public comunicate din oficiu vor fi comunicate şi în scris, pe suport electronic sau pe hârtie. În cazul în care informaţia solicitată nu este dintre cele care se comunică din oficiu, solicitarea se transmite structurilor competente din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice care deţin informaţiile solicitate, pentru a verifica respectarea prevederilor art. 12 din Legea nr. 544/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

Termenele pentru comunicarea în scris a unui răspuns solicitanţilor de informaţii de interes public sunt cele prevăzute de Legea nr. 544/2001, cu modificările şi completările ulterioare, şi anume:
a) zece zile pentru comunicarea informaţiei de interes public solicitate, dacă aceasta a fost identificată în acest termen;
b) zece zile pentru anunţarea solicitantului că termenul prevăzut la lit. a) nu a fost suficient pentru identificarea informaţiei solicitate;
c) 30 de zile pentru comunicarea informaţiei de interes public identificate peste termenul prevăzut la lit. a);
d) cinci zile pentru transmiterea refuzului de comunicare a informaţiei solicitate şi a motivării refuzului.
 
Plata serviciilor de copiere se poate face în numerar, prin mandat poştal, prin decontare bancară, prin intermediul cardurilor bancare şi al altor sisteme de plată, potrivit prevederilor legale în vigoare. Contul în care se va efectua plata este: RO46TREZ23121360206XXXXX.
 
Conform HCL nr. 416/2017 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018, taxa de multiplicare s-a stabilit după cum urmează:  
- format A4 (alb-negru) - 0,30 de lei/pag;
- format A4 (color) - 4 lei/pag;
- format A3 (alb-negru) - 0,50 de lei/pag;
- format A3 (color) - 8 lei/pag;
- format A2 (alb-negru) - 13 lei/pag;
- format A2 (color) - 20 de lei/pag;
- format A1 (alb-negru) - 19 lei/pag;
- format A1 (color) - 24 de lei/pag;
- format A0 (alb-negru) - 25 de lei/pag;
- format A0 (color) - 28 de lei/pag.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii