Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Peste 400 de premise reținute, în doar 24 de ore

ro

26 Apr, 2024 12:29 551 Marime text
Foto ilustrativă

Conform comunicatului emis de Inspectoratul General al Poliției Române,  la data de 25 aprilie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 497 de acțiuni și au intervenit la 2.536 de evenimente, dintre care 2.095 au fost sesizate de cetățeni prin 112.
 
De asemenea, au fost depistate 38 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 84 de măsuri preventive. Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 8.604 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.388.263 de lei.
 
Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 92 de  infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 496 de permise de conducere, dintre care 140 pentru viteză, 51 pentru alcool și 4 pentru droguri.
 
De asemenea, au fost retrase 403 certificate de înmatriculare.
 
Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.
 
Astfel, la nivel național, aproape3.800 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Au fost organizate 403 filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.624 de autovehicule și legitimate 10.982 de persoane.
 
Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.912 testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 195 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.
 
În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 17 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 5 de conducere sub influența alcoolului și 2 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 226 de permise de conducere, dintre care 19pentru alcool și 93pentru viteză. Totodată, au fost retrase 201 certificate de înmatriculare.
 
Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
 
„Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare”, a transmis sursa citată.
 
Citește și

Județul Constanța Peste 300 de sancțiuni, aplicate de polițiști, în weekend
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii