Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii de frontieră, la datorie în perioada premergătoare sărbătorii Floriilor. Iată ce restricții de circulație vor fi la punctele de frontieră din județul Constanța

ro

26 Apr, 2024 11:46 480 Marime text

 
  • La nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.
     

„Ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorii Floriilor, dar și minivacanței prilejuite de Sărbătorile Pascale Ortodoxe și 1 Mai, iar în aceste zile ne aşteptăm la o creştere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, ca urmare a faptului că mulţi cetăţeni români aleg să iși petreacă această perioadă în țări precum Grecia, Turcia sau Bulgaria”, transmite un comunicat de presă din partea Gărzii de Coastă.


La nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră, peste 200 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin punctele de frontieră, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare. Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în funcție de situație, iar lucrători din cadrul Gărzii de Coastă sunt trimiși pentru a acorda sprijin în cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei precum PTF Vama Veche și PTF Negru Vodă. 

De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut.
Reamintim faptul ca la frontiera cu Bulgaria, în județul Constanța, sunte deschise circulației internaționale 5 puncte de trecere a frontierei: PTF Vama Veche, PTF Negru Voda, PTF Dobromir, PTF Lipnita și PTF Ostrov, cu mențiunea faptului că PTF Dobromir și PTF Lipnița au ca program de funcționare intervalul orar 08-20.

 În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Gărzii de Coastă menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Bulgaria, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune. 

Un alt aspect de interes pentru perioada următoare este reprezentat de faptul că pe teritoriul României, pe DN39, sectorul de drum Mangalia - Agigea, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricționată în zilele premergătoare sărbătorilor legale (30 aprilie, 2 mai) - intervalul orar 16-22, și în zilele de sărbători legale (1 mai, 3 mai, 6 mai) - intervalul orar 6.00 - 22.00, cu excepția celor destinate transportului de persoane.

În intervalele vizate de restricţii şoferii automarfarelor nu pot intra în țară prin PTF Vama Veche și pot folosi în acest scop Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă
În perioada respectivă, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

„În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro”, a încheiat sursa citată.Citește și:
Bunuri contrafăcute în valoare de 32.000 lei, confiscate de poliţiştii de frontieră în PTF Vama Veche
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii