Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat prelungirea plafonării preţului poliţelor RCA pentru încă trei luni

ro

29 Dec, 2023 18:25 819 Marime text

Prelungirea plafonării preţului poliţelor RCA la nivelul din februarie 2023 a fost aprobată de Guvern pe o perioadă de trei luni, începând cu 1 ianuarie, până în martie 2024, nu pe 6 luni, a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

"Este un bun prilej să revin cu o rectificare faţă de o decizie luată ieri. E vorba despre extinderea plafonării preţului la poliţele RCA pe anul 2024, începând cu 1 ianuarie. Se extinde acel termen la trei luni, nu la şase luni, cum am comunicat ieri. O foarte bună observaţie însuşită în şedinţa de guvern ieri este aceea că Legea concurenţei permite prelungirea termenului într-o situaţie excepţională cu şase luni de zile, dar după aceea se poate prelungi această excepţie numai pe module de câte trei luni", a explicat Constantin după şedinţa de guvern.

El a precizat că, în consecinţă, prelungirea plafonării preţului RCA a fost făcută până în martie.

"Deci, plafonarea RCA se va menţine cât va fi nevoie pentru reglementarea pieţei, dar în etape de câte trei luni. Deocamdată, suntem 1 ianuarie până în martie inclusiv şi, dacă necesitatea va exista, ea va fi extinsă, după aceea, printr-o decizie similară luată cu cea de ieri", a mai explicat Constantin.


Joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, anunţase că Guvernul a aprobat prelungirea plafonării cu încă şase luni a poliţelor RCA la nivelul din februarie 2023, la care se adaugă rata inflaţiei de maximum 6,8%.





Citește și:

Anunț important în dosarul în care Euroins contestă intrarea în faliment!



Sursa: Agerpres.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii