Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciul cu Füchse Berlin George Buricea - „Meritam mai mult. Chiar și când pierde, CSM Constanța o face cu onoare, niciodată în genunchi“ (GALERIE FOTO)

ro

14 Feb, 2024 17:00 1289 Marime text
 
 
  • În meciul din EHF European League, CSM Constanța i-a ținut piept deținătoarei trofeului, Füchse Berlin, preț de trei sferturi din meci, jucând cu mult curaj și ambiție.
 
Echipa masculină de handbal CSM Constanța a debutat cu un meci de gală în faza Main Round a întrecerii continentale EHF European League, duelându-se pe teren propriu cu formația germană Füchse Berlin, deținătoarea trofeului!
 
Într-o Sală a Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța arhiplină și într-o atmosferă electrizantă, gazdele le-au ținut piept celor de la Füchse preț de trei sferturi din meci, dând dovadă de mult curaj și ambiție. CSM Constanța a condus pe parcurs și la trei goluri diferență, dar, cu un final în care au pus stăpânire pe joc, oaspeții au reușit să câștige, cu 32-29.
 
Au dat totul pe teren
 
„Am făcut un meci bun, dar plec acasă cu un gust amar, pentru că, după părerea mea, meritam mai mult. Pentru felul în care am luptat, pentru că am condus o mare parte din meci. Fuchse Berlin este o echipă superbună, foarte experimentată. Adversarii au fost puțin mai tari la anumite contacte, pentru că asta se întâmplă în Bundesliga, de trei ori pe săptămână, se întâlnesc cu astfel de faze. Au o experiență mai mare ca noi. Însă iau lucrurile pozitive, a fost o sală arhiplină, ca pe vremuri în Constanța, am văzut foarte mulți copii, au de unde să-și ia modele. Am văzut o echipă a mea care a dat totul pe teren și asta e cel mai important lucru. Cu siguranță, lucrurile vor merge așa și de acum încolo. Felicit echipa din Berlin, felicit echipa mea, pentru felul în care s-a bătut. S-a ridicat la nivelul lui Füchse, la nivelul competiției. Mulțumim din suflet oamenilor care au venit să ne susțină, celor care au rămas pe afară. Ceea ce se întâmplă la Constanța e formidabil!“, a declarat George Buricea, antrenorul principal al CSM Constanța.
 
„Pe jucătorii tineri astfel de meciuri îi ajută enorm“
 
„Echipa arată cum îmi doresc, dar cred că un 5-10% putem mai sus. Poate la nivelul porții, poate la un ajutor în apărare, poate puțină luciditate în două - trei situații. Dar asta a fost să fie. Pe de o parte, sunt fericit și plec acasă cu tot ce e pozitiv. Cu siguranță, pe jucătorii tineri astfel de meciuri îi ajută enorm. Vor căpăta o mare experiență pentru viitor“, a mai spus tehnicianul constănțean, care este și selecționerul echipei naționale a României.
 
Și cu Dinamo va fi infernal“
 
În al doilea meci din Main Round, CSM Constanța va întâlni în deplasare campioana României, Dinamo București, marți, 20 februarie 2024, de la ora 19.45. „Și cu Dinamo va fi infernal, e o echipă de Liga Campionilor. Pot să vă promit însă că CSM Constanța va da totul pe teren din minutul 1 până în minutul 60, iar când pierde o face cu onoare, niciodată în genunchi“, a mai spus George Buricea. 
 
„Nu facem decât să ne bucurăm de handbal“ 
 
Cel mai bun marcator al CSM Constanța în meciul cu deținătoarea trofeului European League, cu șapte goluri (la egalitate cu Vitaly Komogorov), Valentino Ravnic a remarcat că orice adversar, chiar și Füchse Berlin, are viață grea la Constanța.
 
„Înainte de toate, vreau să felicit Fuchse Berlin, dar și echipa noastră pentru meciul bun. Am avut o evoluție cu adevărat bună. Am pierdut, e adevărat, dar când te învinge o formație precum Fuchse Berlin, nu știu ce să spun. Am jucat foarte bine. Dacă aveam puțin noroc, scoteam mai mult din acest meci. Atmosfera a fost extraordinară, vreau să le mulțumesc tuturor spectatorilor pentru sprijinul lor. Ne-au împins de la spate. Cred că le-am oferit ce doresc să vadă. Cu Dinamo, vom lupta, vom da ce avem mai bun. Apoi vor veni ei la Constanța, unde vedeți că e greu pentru orice echipă să joace, chiar și pentru Fuchse. Vom vedea ce se va întâmpla, vrem să avem rezultate cât mai bune în competiție. Oricum, ne-am îndeplinit obiectivele în European League. Sincer, la început nimeni nu se aștepta ca noi să fim primii în grupa preliminară. Iar acum nu facem decât să ne bucurăm de handbal și arătăm aceasta pe teren“, a precizat Valentino Ravnic.
   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)
 
Citește și:
 
Handbal. LIVE TEXT
Füchse Berlin a câștigat la Constanța, dar CSM a luptat admirabil cu deținătoarea EHF European League! (FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii