Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

11 zile până la termenul lui Nicuşor Când va fi finalizat tronsonul Cernavodă - Medgidia din Autostrada Soarelui

ro

20 Aug, 2012 02:05 3464 Marime text

cap_1.jpgPe 20 iulie, deci în urmă cu exact o lună, se inaugura tronsonul Cernavodă - Medgidia din Autostrada Soarelui. Tot de atunci a început să se circule şi pe tronsonul Medgidia - Murfatlar, dar şi pe 11 kilometri din centura Constanţei. Amintim, însă, că pe tronsonul Cernavodă - Medgidia se circulă în regim de drum naţional, cu 80 de kilometri pe oră, pe o singură bandă pe fiecare sens de mers.

La momentul respectiv, premierul Victor Ponta, care mărturisea că nu-şi asumă meritul pentru Autostrada Soarelui, declara: „Aici s-au mişcat foarte, foarte bine cei care au preluat contractul. Sper să reuşească şi dânşii să termine în noiembrie ultima bucată, nu pe 4 ianuarie". Lucrările la acest tronson au întârziat pentru că francezii de la Colas, câştigătorii iniţiali ai contractului, nu au respectat graficul lucrărilor, motiv pentru care contractul a fost reziliat. Ulterior, consorţiul Astaldi SPA - Max Boegl s-a ocupat de acest tronson, în urma unei licitaţii câştigate, licitaţie organizată de Ministerul Transporturilor.

nicusor_autostrada_-_autostrada_2.jpg

După plecarea primului ministru, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, prezent de asemenea la inaugurare, a avansat alt termen pentru finalizarea tronsonului Cernavodă - Medgidia pe ambele benzi. Concret, preşedintele CJC a menţionat atunci finalul lunii august. Adică peste 11 zile. „Există un grafic care s-a actualizat de când s-a instalat Guvernul USL Ponta, sperăm ca în luna august să fie finalizată (n.r. - Autostrada Soarelui). Termenul este toamna acestui an, dar noi sperăm să facem mai repede. La sfârşitul lunii august, da", a afirmat Constantinescu.

Rămâne de văzut dacă termenul avansat de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa va fi respectat sau dacă, din contră, cel menţionat de premier este mai realist.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nenicu 24 Aug, 2012 08:20 au fost prea ocupati cu suspendarea... poate vroiau sa suspende si lucrarile.