Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proteste pe tot globul de 1 mai

ro

01 May, 2010 16:27 961 Marime text
Zeci de mii de poliţişti s-au pregătit, în întreaga lume, pentru manifestaţiile de 1 mai.

În Germania, la Moscova, la Paris, Milano, dar şi în Istanbul, manifestanţii de stânga protestează în numele zile internaţionale a muncii.

În anii trecuţi, manifestaţiile din Germania au scăpat atât de tare de tare de sub control , încât autorităţile germane sunt pregătite în acest weekend pentru cel mai neplăcut scenariu. Nu mai puţin de 6000 de poliţişti au fost detaşaţi în jurul oraşului Berlin, acolo unde sunt anunţate protestele extremiştilor de stânga. Situaţia este cu atât mai tensionată cu cât şi organizaţii de extremă dreaptă au anunţat că vor protesta.

Şi la Paris vor avea loc manifestaţii de masă. Principalele cinci sindicate franceze s-au reunit şi susţin o declaraţie comună de protest împotriva reformelor guvernamentale referitoare la pensii. Sindicaliştii francezi mai sunt supăraţi şi din cauza salariilor mici şi a şomajului ridicat.

Cele mai mari tensiuni au loc în Grecia, însă, unde mai multe demonstraţii şi proteste în masă au fost anunţate pentru 1 mai în capitala ţării, deja paralizată de greve generale.

Proteste în masă sunt aşteptate şi în Statele Unite. 80 de marşuri au fost anunţate în mai multe state, dar cel mai important va fi cel din Los Angeles. Peste o sută de mii de oameni vor participa în Los Angeles la tradiţionalele manifestaţii de 1 mai, cărora li se adaugă şi marşul imigranţilor. Manifestaţiile din acest an stau sub spectrul nemulţumirii imigranţilor care se simt discriminaţi. Este vorba de o lege dată de autorităţile statului Arizona, considerată discriminatorie, care permite poliţiei să intre în contact cu cetăţenii cu unicul scop de a afla dacă statutul de imigrant al acestora este legal.

Circa 1,7 milioane de persoane vor participa la evenimente în întreaga Rusie, urmând să fie organizate şi demonstraţii ale partidului Rusia Unită, la putere, ale comuniştilor şi sindicaliştilor, precum şi ale partidului liberal Yabloko. Poliţia rusă este în alertă maximă din 28 aprilie.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii