Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestele agricultorilor din Franța fac victime. O femeie a fost ucisă, iar alte două persoane sunt rănite

ro

23 Jan, 2024 20:52 745 Marime text

Sursa foto: Pexels




 
  • O femeie a fost ucisă, iar soţul şi fiica acestora au fost răniţi de o maşină care încercat să forţeze un blocaj al agricultorilor francezi la Pamiers, în Ariège (nord-vest), o dramă în urma căreia au fost reţinuţi trei bărbaţi şi plasaţi în arest preventiv, potrivit unei surse din cadrul poliţiei,  conform știripesurse.ro.

Însă nu se ştie dacă între reţinuţi se află şoferul care a intrat cu maşina în acest baraj rutier. Prefectura din Ariège a confirmat că incidentul a avut loc marţi, la ora locală 5.45 (6.45, ora României), la Pamiers, ”la locul manifestaţiei agricole” şi s-a soldat cu un mort şi ”doi răniţi grav”, într-un ”accident grav de circulaţie”.

”În acest moment în care se află agricultura, acest tip de dramă este dificil de trăit”, a declarat la postul RMC preşedintele FNSEA Arnaud Rousseau.
Baraj din paie

Informaţii despre cauza dramei la acest blocaj de pe drumul RN20, la nivelul tronsonului Toulouse-Foix erau confuze. Presa locală scrie că o maşină a intrat, către ora locală 5.30 (6.30, ora României) pe drumul naţional 20 - blocat - la nivelul Pamiers, în Ariège. Vehiculul a intrat într-un baraj de paie ridicat de către manifestanţi.

Sindicatul JA a precizat că femeia ucisă era agricultoare. Femeia a murit pe loc, iar soţul şi fiica lor au fost preluaţi de salvare, a anunţat preşedintele FNSEA, Arnaud Rousseau.
O sursă din cadrul poliţiei a declarat AFP că femeia ucisă era în vârstă de ”aproximativ 30 de ani”, iar răniţii ”grav” sunt un ”bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani” şi o ”minoră”.
 
 
 
Citește și
Atenționare de călătorie emisă de MAE, pentru Franța. Ce trebuie să știe românii care merg acolo 
 
 




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii