Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii din Constanța au trecut la sancționări ale protestatarilor

ro

16 Jan, 2024 14:38 714 Marime text





 
  • În urma acțiunilor de protest neautorizate din zilele de sâmbătă și duminică, 13.01.2024 și 14.01.2024, inițiate de către reprezentanți ai fermierilor și transportatorilor, jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța au fost nevoiți să sancționeze un număr de 46 de participanți, care au încălcat prevederile legale, potrivit Jandarmeriei Constanța.
 

„Persoanele în cauză au fost sancționate pentru fapte ce constituie contravenții, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60 din 23 septembrie 1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, Art 26, literele a). și d) precum și pentru fapte care constituie contravenții în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Art. 2, alin. 2) și 25)”, transmit jandarmii.

 
În ceea ce privește protestul din data de 15 ianuarie, sancțiunile pentru persoanele care nu au respectat prevederile legale în vigoare se vor aplica ulterior identificării acestor persoane și stabilirii cu exactitate a faptelor de care se fac vinovați.
 
Jandarmii și polițiștii le recomandă celor care vor participa la protest în zilele următoare, precum și tuturor persoanelor care se vor afla în zonele de desfășurare a acestuia următoarele:
 
         - să manifeste înțelegere faţă de măsurile luate de autorități pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică;
        - să adopte un comportament paşnic şi civilizat și să respecte indicaţiile forțelor de ordine;
        - să manifeste răbdare și prudență în timpul deplasării pe drumurile publice pentru a preveni orice eveniment nedorit;
       - să evite conflictele de orice natură şi să apeleze la cel mai apropiat echipaj al forțelor de ordine dacă se află într-o situație dificilă sau dacă observă persoane care au un comportament antisocial.
 
Citește și
Articole pirotehnice interzise și „vitamine” descoperite de jandarmi asupra unui tânăr din Constanța
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii