Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru Republica Elenă. Ce se întâmplă acolo

ro

03 Feb, 2024 19:49 789 Marime text
foto: Unsplash
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează ori care intenționează să călătorească în Republica Elenă că poliția locală a emis a avertizare cu privire la existența unui risc crescut de producere a unor proteste violente în Atena, în ciuda interzicerii oricărui miting public sau marș de protest în centrul capitalei, pentru zilele de 3 și 4 februarie 2024.

Decizia a fost luată pe fondul unui anunț al simpatizanților grupării de extremă dreapta „Zorii aurii” privind organizarea unei  manifestații în Atena, în data de 3 februarie 2024, începând cu orele 19:00.

Având în vedere aceste aspecte, precum și manifestațiile anunțate de organizațiile studențești și de reprezentanții fermierilor eleni, se configurează o situație tensionată, cu posibile riscuri pentru siguranța publică, transmite un comunicat din partea MAE. 

Cetățenii români sunt  sfătuiți să respecte recomandările autorităților locale și să urmărească informațiile actualizate privind eventualele restricții de circulație, consultând pagina oficială de Internet a poliției rutiere https://www.astynomia.gr/?lang=en.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088). De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena (+306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076), a mai punctat sursa citată. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro.


Citește și:

Atenţionare de călătorie pentru SUA, emisă de MAE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii