Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale ABADL pe plaje

ro

07 Jun, 2010 15:53 1122 Marime text

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a demarat o serie de controale pentru a vedea modul în care sunt amenajate plajele de pe litoralul românesc şi a montat bariere de acces pentru a limita accesul autovehiculelor în zona plajei Modern. "În acest context, directorul ABADL, Marian Mitrea, a efectuat un control în weekend în Mamaia şi Eforie, unde a constatat probleme privind gunoiul pe plaje, abateri privind respectarea dimensiunilor beach-barurilor precum şi limitarea accesului autovehiculelor în zona plajei Modern", se arată într-un comunicat al administraţiei.

Astfel, accesul la plaja Modern se va face în mod controlat, numai pentru un număr limitat de autovehicule care deservesc agenţii economici din zonă.

Totodată, ABADL va semnala autorităţilor locale mai multe probleme privind plajele la care acestea sunt obligate să intervină. Acestea se referă la comerţul ambulant pe plaje, la accesul animalelor, dar şi la camparea pe plaja. Conform legislaţiei, aceste probleme ţin de competenţa autorităţilor locale care pot interveni cu ajutorul poliţiei comunicare. Tot în sarcina autorităţilor locale se regăseşte şi problema amenajării serviciilor de salvamar şi de prim ajutor pe plaje. Acestea trebuie să se regăsească pe plaje în perioada 1 iunie - 15 septembrie, pe perioada sezonului.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii