Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2011 un om a murit strivit de structura de beton. Primăria demarează licitațiile pentru refacerea gardului cimitirului Central din Constanța

ro

12 Jan, 2023 15:08 1651 Marime text


Municipalitatea achiziționează serviciul de elaborare documentații tehnico-economice - etapa Studiu de fezabilitate și documentații pentru obtinerea avizelor/acordurilor pentru obiectivul mixt de investiții "Desființare și construire împrejmuire Cimitir Central".

Valoarea estimată este de 98.000 lei.

Data limită pentru depunerea ofertelor: 19.01.2023, ora 23:30 la adresa de e-mail: ionela.popa@primaria-constanta.ro.

Criteriul de atribuire este „prețul cel mai scăzut” .

Lucrări similare vor fi realizate și la cimitirul din cartierul Palazu Mare.

Vă reamintim, în 2011, o parte din gardul Cimitirului Central din Constanţa construit în baza Autorizaţiei de Construire nr. 2054 din 12 decembrie 1994 s-a prăbușit peste doi constănțeni. Un bărbat a murit iar un altul a fost grav rănit de structura fabricată din beton şi cu o înălţime de 2,5 metri. În cădere, plăcile de beton au retezat unul dintre stâlpii folosiţi la iluminatul public.

Autoritățile au cârpit gardul în locul în care s-a prăbușit și l-au vopsit roz.

Concomitent se derulează o achiziție publică care vizează cadastrarea mormintelor și aleilor din cimitire, deoarece actele existente nu mai sunt de actualitate.

Autoritățile locale susține că se impune cadastrarea deoarece sunt peste 3000 de morminte abandonate în cele șase cimitire din oraș iar până în prezent s-a rezolvat juridic, doar statutul a doua 200 de locuri de veci.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Gardul Cimitirului Central din Constanţa a ucis un om. Procurorii şi poliţiştii lucrează de cinci ani la dosar (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii