Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Refacerea gardului Cimitirului Central bugetat cu 18 milioane de lei! Primăria vrea să plătească 2.000 de euro pentru un metru liniar

ro

18 Feb, 2024 11:23 897 Marime text




Prin CU 1638 din data de 9 iunie 2023, UAT Constanța a cerut și a obținut documentele de desființarea și construire împrejmuire Cimitir Central de pe strada Bărăgan nr. 2-4 din Constanța.

Documentul este valabil 12 luni.

Amintim că în ianuarie 2023, cotidianul ZIUA de Constanța menționa că Primăria Constanța achiziționează serviciul de elaborare documentații tehnico-economice - etapa Studiu de fezabilitate și documentații pentru obtinerea avizelor/acordurilor pentru obiectivul mixt de investiții "Desființare și construire împrejmuire Cimitir Central".

În 2011, o parte din gardul Cimitirului Central din Constanţa construit în baza Autorizaţiei de Construire nr. 2054 din 12 decembrie 1994 s-a prăbușit peste doi constănțeni.

Un bărbat a murit iar un altul a fost grav rănit de structura fabricată din beton şi cu o înălţime de 2,5 metri.

În cădere, plăcile de beton au retezat unul dintre stâlpii folosiţi la iluminatul public.

Autoritățile au cârpit gardul în locul în care s-a prăbușit și l-au vopsit roz.

În cadrul bugetului pentru 2024, Primăria Constanța a prins și proiectul de desființare și construire împrejmuire Cimitir Central de pe strada Bărăgan nr. 2-4 din Constanța. Primarul a alocat 18 milioane de lei pentru refacerea gardului de la Cimitirul Central. 18 milioane! Un calcul ne arată că vrea să cheltuiască 2.000 de euro pentru un metru liniar de gard, aspect care a nemulțumit opoziția din Consiliul Local Constanța.

„Constănțenii sunt luați de proști de primarul Vergil Chițac", spune deputatul Stelian Ion, președinte USR Constanța.
 
„Gardul cimitirului e foarte vechi și, bineînțeles, trebuie refăcut, dar nu azvârli banii cu sacul către niște firme ale unor băieți deștepți. Vom vedea cine va câștiga licitația și cui îi este dedicat contractul pentru această sumă colosală.
 
Vă dați seama ce se putea face cu acești bani? O școală, săli de sport, grădinițe sau chiar un teatru“, mai spune liderul local al USR.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Certificat de Urbanism
Gardul Cimitirului Central din Constanța va fi schimbat




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii