Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine răspunde? În ultima ședință a Consiliului Local, Mirabela Călin, secretarul municipiului Constanța a încălcat Codul Administrativ și Regulamentul de funcționare al CLM

ro

29 Dec, 2021 16:58 1973 Marime text
  • Consilierii municipali de la Constanța au reușit să elimine din proiectul de taxe și impozite pentru anul 2022, taxa pe care primarul Vergil Chițac a vrut să o impună otova
  • Amendamentul pentru eliminarea taxei a fost depus în scris de către USR înaintea începerii ședinței de Consiliu Local Municipal
  • Ulterior, în timpul ședinței, consilierii PSD au considerat că este necesar să facă și ei un amendament similar și au insistat să fie supus votului plenului înaintea celui formulat de USR
  • Amendamentul PSD a fost aprobat, iar cel al USR a fost considerat rămas fără obiect de secretarul municipiului Constanța, Mirabela Călin
  • Consilierii USR vor depune o sesizare la Prefectura Constanța în legătură cu încălcarea de către Mirabela Călin, secretar delegat al municipiului Constanța a art. 139 din Codul Administrativ și a prevederilor HCL nr 36/2001 care stabilește procedura de organizare și funcționare a Consiliului Local al municipiului Constanța
  • Prefectul județului Constanța a declarat pentru ZIUA de Constanța că : „Trebuiau discutate ambele amendamente”
  • Râmâne de văzut ce repercusiuni va avea necunoașterea legii de către secretarul municipiului Constanța, mai ales că în cadrul aceluiași proiect privind taxele și impozitele locale, consilierii reușiseră să obțină mai multe mici victorii, printre care și modificarea propunerii de majorare a taxei anuale pentru parcările rezidențiale, de la 208 lei la 399 de lei

Consilierii municipali de la Constanța au reușit să elimine din proiectul de taxe și impozite pentru anul 2022, taxa pe care primarul Vergil Chițac a vrut să o impună otova.
 
50/lei de persoană, bani care urmau să intre în visteria primăriei pentru întreținerea spațiilor verzi.
 
Amendamentul pentru eliminarea taxei a fost depus în scris de către USR înaintea începerii ședinței de Consiliu Local Municipal.
 
Ulterior, în timpul ședinței, consilierii PSD au considerat că este necesar să facă și ei un amendament similar și au insistat să fie supus votului plenului înaintea celui formulat de USR.
 
Amendamentul PSD a fost aprobat, iar cel al USR a fost considerat rămas fără obiect de secretarul municipiului Constanța, Mirabela Călin.
 
Reprezentanții USR i-au cerut acesteia să supună la vot și amendamentul lor, chiar dacă subiectul acestuia era același: eliminarea taxei pentru spații verzi.


Călin a concluzionat că ea are dreptate iar ședința a continuat.
 
„Consilierii USR vor depune o sesizare la Prefectura Constanța în legătură cu încălcarea de către Mirabela Călin, secretar delegat al municipiului Constanța a art. 139 din Codul Administrativ și a prevederilor HCL nr 36/2001 care stabilește procedura de organizare și funcționare al Consiliului Local al municipiului Constanța”, a precizat Dumitru Caragheorghe, liderul grupului de consilieri USR din cadrul CLM Constanța.
 
Mai mult, redactorii ZIUA de Constanța au luat-o înaintea aleșilor locali și l-am întrebat pe prefectul județului Constanța, dacă secretarul Mirabela Călin a procedat corect, refuzând să mai supună votului amendamentul USR referitor la revocarea taxei speciale pentru spații verzi.


 
„Trebuiau discutate ambele amendamente”, a spus Silviu Coșa, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Râmâne de văzut ce repercusiuni va avea necunoașterea legii de către secretarul municipiului Constanța, mai ales că în cadrul aceluiași proiect privind taxele și impozitele locale, consilierii reușiseră să obțină mai multe mici victorii, printre care și modificarea propunerii de majorare a taxei anuale pentru parcările rezidențiale, de la 208 lei la 399 de lei.

Vă reamintim, Viorela Mirabela Călin a devenit secretar general delegat pe 15 iunie a.c., prin dispoziția primarului Vergil Chițac iar în urmă cu două zile nu a reușit să treacă de proba scrisă a concursului pentru postul pe care îl exercită deja de șase luni de zile. Călin a obținut cea mai mică notă, cu toate acestea, va rămane în funcție pe toată perioada stării de urgență și 60 de zile, după, potrivit unei alte dispoziții emise de primarul Chițac în 27.07.2021.
 
Vom reveni.
 
PRECIZĂRI:
         
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Mirabela Călin rămâne secretar general al municipalității până la organizarea unui nou concurs. În paralel, procurorii DNA continuă ancheta la Primăria Constanța!

Ce pregătire educațională și profesională are noul secretar general delegat al municipiului Constanța?

UPDATE Procurorii DNA, verificări la Primăria Constanța!

 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii