Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reorganizeaza Partidul Democrat Liberal

ro

25 Mar, 2009 02:28 1985 Marime text

sigla_PDL.jpgLuni, Biroul Permanent Naţional al PD-L a emis două decizii, având numerele 16 şi 17, prin care se înfiinţează postul de manager de partid, dar şi birouri politice de colegiu.

În urma unei minuţioase analize, efectuate în timp, în organizaţiile teritoriale, membrii din conducerea partidului au ajuns la concluzia că este necesară o schimbare de structură, dar şi de mentalitate. Întreaga reorganizare are ca bază înfiinţarea de posturi de coordonare tehnică a partidului.
În acest scop, a fost emisă decizia numărul 16, prin care PD-L se gândeşte să creeze în organizaţiile judeţene funcţii de manageri de partid, care să se ocupe de problemele administrative şi organizatorice interne.
Deşi Gheorghe Fluture spune că situaţia nu este lămurită în acest sens, decizia numărul 16/2009 îl contrazice, mai ales că prin acest act intern s-au şi stabilit atribuţiile specifice funcţiei. Astfel, managerul de partid are în subordine activităţile de secretariat, gestionează relaţia cu presa, coordonează şefii de cabinet ai parlamentarilor, dar are şi un şef de cabinet propriu. Totodată, managerul de partid, care are atribuţii tehnice, va avea întâlniri săptămânale cu responsabilii pe diferite domenii de activitate: sănătate, învăţământ, economice, agricultură etc.

PDL_Zanfir_Iorgus_03.jpgSe înfiinţează colegiile politice

Totodată, prin decizia numărul 17 se constituie Biroul Politic de Colegiu, configurat pe structura teritorială pe care s-au desfăşurat alegerile parlamentare. Acesta este condus de un preşedinte, care este însuşi parlamentarul cu gradul cel mai înalt: deputat sau senator. În cazul în care nu există parlamentar ales al partidului, funcţia va fi preluată de candidatul care a pierdut fotoliul de parlamentar la ultimele alegeri, iar dacă rezultatul a fost foarte slab, însărcinarea va reveni primarului reprezentativ din zonă. Fiecare birou se va reuni cel puţin o dată pe lună, pentru a analiza problemele economice, sociale sau organizatorice apărute. Deputatul Zanfir Iorguş spune că în felul acesta se va transfera cunoaşterea temeinică a problemelor din teritoriu, iar deciziile sunt corecte pentru statutul parlamentarului şi vor conduce, totodată, şi la eliminarea luptelor interne din partid.

{mos_ri:PD-L}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii