Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un teren de 10.000 mp și unul de 6.000 mp în atenția acționarilor Transfer de terenuri între CN APM Constanţa și Autoritatea Vamală Română

ro

18 Mar, 2024 17:00 830 Marime text
  • Acţionarii Companiei Naţionale APM SA Constanţa sunt convocați în şedinţă ordinară, în data de 16.04.2024, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
  • Decizia de convocare a AGA a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a, numărul 1289 din data de 14 martie 2024.
 
Preşedintele Consiliului de Administraţie al CN APM SA Constanţa convoacă Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, în şedinţă ordinară, în data de 16.04.2024, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, bd. Dinicu Golescu nr. 38, Bucureşti.

 
Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare au fost incluse următoarele puncte:

 
1. Aprobarea propunerii privind revocarea Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr. 3 din 16.04.2018, punctele 9 şi 10, precum şi a Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr. 6/13.08.2021, punctul 8, referitor la demararea procedurilor legale privind transferul unei suprafeţe de teren de 10.000 mp din concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa în administrarea Autorităţii Vamale Române şi transferul unei suprafeţe de teren de 6.012 mp din administrarea Autorităţii Vamale Române în concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa.
 
2. Aprobarea Propunerii pentru emiterea acordului privind demararea procedurilor legale pentru transferul unei suprafeţe de teren de 10.000 mp din concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa în administrarea Autorităţii Vamale Române şi transferul unei suprafeţe de teren de 6.012 mp din administrarea Autorităţii Vamale Române în concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.
 
3. Aprobarea Propunerii pentru emiterea acordului privind demararea procedurilor legale pentru transferul unei suprafeţe de teren de 2.758 mp din concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa în administrarea Autorităţii Vamale Române.
 
4. Aprobarea Propunerii pentru emiterea acordului privind demararea procedurilor legale pentru transferul unei suprafeţe de teren de 2.523 mp din concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa în administrarea Autorităţii Vamale Române.
 
5. Aprobarea înlocuirii reprezentantului CN APM - S.A. în Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii "Compania Naţională de Investiţii" SA.
 
6. Informare privind modalitatea de punere în aplicare a prevederilor art. XXXVIII din Legea nr. 296/2023.
 
7. Mandatarea directorului general al societăţii pentru a îndeplini toate formalităţile cerute de lege pentru înregistrarea şi asigurarea opozabilităţii către terţe persoane a hotărârilor adoptate de Adunarea Generală a Acţionarilor. Persoana împuternicită va putea delega altor persoane mandatul cu privire la îndeplinirea formalităţilor menţionate mai sus.
 
Acţionarii înscrişi în Registrul acţionarilor la data de referinţă 09.04.2024 pot participa la AGOA şi vota personal, prin reprezentant sau prin corespondenţă. Acţionarii îşi pot exercita opţiunea prin transmiterea votului prin corespondenţă cu cel puţin 48 de ore înainte de adunarea generală, voturile prin corespondenţă fiind transmise la sediul CN APM.
 
În cazul neîndeplinirii cvorumului necesar pentru prima convocare AGA, se reprogramează şedinţa în data de 17.04.2024, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, bd. Dinicu Golescu nr. 38, Bucureşti. Informaţii la telefon 0241/601.123.
 
Deciziile de convocare a AGA au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 1289 din data de 14 martie 2024.
 
 

Adunarea Extraordinară a Acţionarilor CN APM, convocată pe 16 aprilie

 
 
Preşedintele Consiliului de Administraţie al CN APM SA convoacă Adunarea Extraordinară a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa în şedinţă extraordinară, în data de 16.04.2024, ora 13.00, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, bd. Dinicu Golescu nr. 38, Bucureşti.
 
Ordinea de zi a şedinţei extraordinare este următoarea:
 
1. Aprobarea Propunerii privind revocarea Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor nr. 3 din 10.06.2022, privind transferul cu titlu gratuit a unui imobil din proprietatea privată a CN APM SA în proprietatea publică a statului.
 
2. Mandatarea Directorului General al societăţii pentru a îndeplini toate formalităţile cerute de lege pentru înregistrarea şi asigurarea opozabilităţii către terţe persoane a hotărârilor adoptate de Adunarea Generală a Acţionarilor. Persoana împuternicită va putea delega altor persoane mandatul cu privire la îndeplinirea formalităţilor menţionate mai sus.
 
În cazul neîndeplinirii cvorumului necesar pentru prima convocare AGEA, se reprogramează şedinţa în data de 17.04.2024, ora 13.00, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, bd. Dinicu Golescu nr. 38, Bucureşti. Informaţii la telefon 0241/601.123. Decizia de convocare a fost postată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 1289 din data de 14 martie 2024.
 
 

Despre CN APM SA Constanța

 
 
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (CN APM SA Constanța) s-a înființat prin Hotărârea Guvernului României nr. 517/1998, cu modificările și completările ulterioare, prin reorganizarea fostei Regii Autonome Administrația Portului Constanța.
 
CN APM SA Constanța este o societate comercială pe acțiuni, desemnată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii să desfășoare activități de interes public național, în calitate de administrație portuară.
 
Compania îndeplinește funcția de autoritate portuară în portul Constanța (cu zona Constanța, zona Midia și zona Mangalia) și portul turistic Tomis.
 
CN APM SA Constanța este deținută de Ministerul Transporturilor, cu 80% din capitalul social, și Fondul Proprietatea SA, cu 20% din capitalul social.
 
Administratorii CN APM SA Constanța sunt Catană Dan-Alexandru, Chirilă Constantin, Dede Suryan-Omar, Diaconu Catalin, Drumea Mihnea Claudiu, Drumea Mihnea Claudiu,  Gavruță Adrian-Daniel, Vlad Elena.
 
În anul fiscal 2022, CN APM Constanța cu 896 salariați a delarat o cifră de afaceri de 479.165.475 lei și un profit de 114.510.926 lei.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
 
Citește și:
 
Proiectul privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024 al CN APM Constanța, în transparență decizională

Licitații Constanța: CN APM SA, închiriere de pilotine cu echipaj pentru transportul pilotului la navă (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii