Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol Downstream, decisă să conteste în instanţă decizia Consiliului Concurenţei

ro

11 Jan, 2012 00:00 2392 Marime text
sigla_ROMPETROLA.jpgRompetrol Downstream, membră a Grupului Rompetrol, a luat act cu surprindere de decizia Consiliului Concurenţei de sancţionare a companiei pentru retragerea de la comercializare a produsului Premium E4. Considerăm că, în ceea ce priveşte Rompetrol Downstream, concluziile raportului de investigaţie au fost total nejustificate şi nedovedite, iar decizia Consiliului Concurenţei de sancţionare este, în egală măsură, nelegală şi neîntemeiată.
Activităţile comerciale desfăşurate de Rompetrol Downstream au fost efectuate întotdeauna în strictă conformitate cu dispoziţiile legale. Rompetrol nu a fost informată cu privire la existenţa unui plan comun de retragere de la comercializare a sortimentului de benzină Premium E4 şi nici nu a aprobat expres sau tacit un asemenea plan comun.
Comportamentul pe piaţă al Rompetrol a fost întotdeauna unul independent şi a vizat exclusiv respectarea prevederilor legale care impuneau comercializarea acestui sortiment până la 1 ianuarie 2009 şi trecerea ulterioară la producţia de carburanţi care respectă normele Euro 5.
Grupul Rompetrol a decis sistarea producţiei sortimentului de benzină Premium E4 în luna noiembrie 2008, cu menţiunea că, practic, comercializarea acestuia a continuat până la epuizarea efectivă a stocurilor.
Considerăm că argumentele prezentate de companie, atât pe parcursul verificărilor, cât şi prin obiecţiunile transmise Consiliului şi în cadrul audierilor desfăşurate în luna decembrie 2011 au demonstrat că acuzaţiile Consiliului sunt cert nefundamentate şi lipsite de suport.
Rompetrol Downstream este decisă să conteste în instanţă decizia Consiliului Concurenţei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii