Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Depistat conducând fără a respecta timpii de odihnă

ro

05 Apr, 2024 15:06 327 Marime text
Nr. 244 din 05 aprilie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ

Reținut pentru tâlhărie calificată
 
În ziua de 04 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, și au identificat și reținut un bărbat de 31 de ani, din Curtea de Argeș.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 03 spre 04 aprilie a.c., în jurul orei 02:30, bărbatul ar fi deposedat, prin acte de violență, un alt bărbat, de un telefon mobil și o sumă de bani, în timp ce se aflau pe o stradă din municipiul Curtea de Argeș.
În baza unui mandat emis de Judecătoria Curtea de Argeș, la data de 04 aprilie, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința bărbatului, ocazie cu care au fost identificate și ridicate telefonul mobil și o parte din suma declarată ca fiind sustrasă.
După administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca in cursul zilei de astăzi, 5 aprilie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Reținut de polițiști după ce a produs un accident, fiind sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive
 
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive și vătămare corporală din culpă, și au reținut un bărbat de 23 de ani, din Mioveni.
În noaptea de 04 spre 05 aprilie a.c., în jurul orei 00:30, bărbatul, în timp ce conduceaun autoturism, pe strada Colibași din Mioveni, din direcția Făgetu către Mioveni, în împrejurări ce vor fi stabilite din cercetări, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț betonat.
Din accident, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a altor trei persoane, pasagere în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemnea, deoarece existau suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, bărbatul a fost testat cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltare de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unei substanțe interzise.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive și vătămare corporală din culpă, iar  după administrarea probatoriului, în această dimineață, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 938 de persoane, au fost verificate 645 de autoturisme și au fost efectuate 302 testări cu aparatele din dotare.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 437 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 73.000 de lei, dintre care 379 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 41 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 65 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 10 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.110 lei, fiind reținute 5 permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate 194 de persoane și verificate 80 de autoturisme.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Depistat conducând fără a respecta timpii de odihnă
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 51 de ani, din Sălătrucu, care conducea un ansamblu de vehicule, pe strada Târgu din Vale din Pitești, iar în urma verificările efectuate s-a stabilit că cel în cauză, având calitatea de conducător auto profesionist, a utilizat un dispozitiv pentru  a împiedica înregistrarea timpilor de conducere, comutatorul aparatului tahograf fiind pe pozitia “ODIHNĂ”.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora. Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea autoutilitarei.
 
  •  
 
Nu a acordat prioritate pietonilor
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat, de 31 de ani, din Târgu Mureș, care conducea un autoturism, pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Pitești, și nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public printr-un loc semnalizat corespunzător.
Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 990 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 60 de zile.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii