Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invazie de tantari, la Harsova

ro

14 Aug, 2009 02:30 3041 Marime text

Oraşul Hârşova se confruntă cu o invazie masivă de ţânţari în aceste zile. Autorităţile au luat deja măsuri pentru stârpirea insectelor.

Potrivit primarului Tudor Nădrag, ţânţarii vin de la pădure. „Am stropit cu insecticid, cu avionul, patru zile", a afirmat edilul oraşului. El a precizat că insecticidul se numeşte Caotrin şi este agreat de Uninunea Europeană. „Acest insecticid a fost folosit şi pe plajele din Spania. Este agreat de UE şi nu pune în pericol sănătatea oamenilor", a precizat Tudor Nădrag. Primarul a precizat că a făcut demersuri către Consiliul Judeţean pentru demararea unui program comun prin care localităţile dunărene din România şi Bulgaria să acceseze fonduri europene în scopul combaterii acestor insecte.

Tudor Nădrag a subliniat faptul că în cele patru zile în care s-a stropit cu insecticid, cu avionul, s-au cheltuit aproximativ 400 de milioane de lei vechi, în timp ce fostul primar, Ionel Chiriţă, ar fi cheltuit mult mai mult. „Cu un papuc carosat şi o pompă, cu care a stropit copacii din oraş, fostul primar Chiriţă a cheltuit 1,3 miliarde de lei vechi, plus TVA, prin Contractul nr. 32 din 7.08.2007, încheiat cu Deraton Bucureşti", susţine Tudor Nădrag.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 04 Sep, 2009 07:27 Primarul, consilierii locali si politia nu au observat ca in mijlocul orasului Harsova de Constanta , la intersectia strazilor CARSIUM cu VADULUI ,curge apa incontinuu de o saptamana si ceva de zile ? Este o defectiune in mijlocul orasului, care poate fi de la reteaua de distributie a apei curente (facturile mari de la RAJA), sau de la o canalizare defecta, care imprastie microbi in aer.
  • surmelis argentina pusa 20 Aug, 2009 13:55 D-l TUDOR NADRAG ,primarul orasului Harsova ,are multe de rezolvat in legatura cu cerintele urgente ale cetatenilor. In cazul in care continua sa se faca ca nu aude ,atat d-l primar cat si consilierii locali, vor fi considerati inapti medical pentru posturile pe care le ocupa in prezent in primarie si se va cere o expertiza medicala,in special PSIHIATRICA.
  • surmelis argentina pusa 16 Aug, 2009 11:09 D-le primar,sunt sustinatoarea partidului PSD si as vrea sa tineti cont de "sugestiile mele de designer",referitoare la aspectul exterior al locuintelor ce le aveti in plan de a le da in folosinta.Un specialist in designer exterior ar fi de acord cu sugestiile mele,dar cred ca nu aveti asa ceva. Aceeasi metoda a ,sugestiei,a folosit-o si d-na TRUSCA DORINA , membra in partidul PNL, cand se hotarase construirea scoalii cu clasele 1-4 de la Dunare,ea fiind vecina de peste strada a scolii, mai sus mentionate.Se pare ,ca in cazul scolii de la Dunare ,nu a fost consultat un psiholog autorizat,deoarece ar fi interzis din start aceasta constructie pe malul Dunarii, adresata educarii si protectiei copiilor dintr-un oras cum este Harsova .
  • surmelis argentina pusa 15 Aug, 2009 11:32 Ce faci d-le "cetatean intoxicat",imi interzici sa spun ADEVARUL ,despre proasta organizare ,incompetenta unui consiliu local pus pe "munca de mantuiala" si cu "jumatate de masura" ? Asa a facut si d-l IONEL CHIRITA in luna octombrie 2008,in speranta de a-mi "inchide gura",in privinta reclamatiei de la Politia orasului Harsova din data de 30-05-2008,inregistrata la nr.1640558, in care-l invinuiam de violarea secretului corespondentei mele personale,adresate d-lui Traian Basescu,Presedintele Romaniei, a apelat la ajutorul,unor membrii PNL: d-l Tromiadis Mircea si fostul prefect de Constanta,care trebuiau sa-mi ofere,"un ajutor umanitar",format dintr-un PAT DUBLU DE HOTEL si UN SET DE DOUA FOTOLII SI CANAPEA. Ceva mai inainte s-a pus accentul pe calitate si nu pe cantitate. Ei bine ,calitatea "ajutorului umanitar" a fost o ADEVARATA OFENSA adresata mie si familiei mele ,datorita obiectelor de cea mai proasta calitate. Dar,de ce ma mir? Liberalii sunt obijnuiti cu OFENSELE de genul asta. Exemplu concret: "ajutoarele umanitare" de la "Crucea Rosie" si "Carsium" ,au transformat cladirea viitorului AZIL DE BATRANI intr-un adevarat "depozit de deseuri mucegaite", pentru familiile sarace din oras. Luati-le voi acasa si dati-le copiilor si nevestelor voastre, ca noi ne-am saturat de ele si de voi, "darnicilor". Mobilierul nou din cladirea viitorului AZIL DE BATRANI l-a luat "familia regala "CHIRITA.De ce?
  • surmelis argentina pusa 15 Aug, 2009 08:50 D-le "cetatean intoxicat" ,ai probleme grave cu intoxicarea ,care nu te lasa sa vezi adevarul din comentariile mele. Am trei luni de cand folosesc internetul si am descoperit ca nu sunt chiar atat de "nebuna" cum ma considera unii dintre voi(care aveti facultati facute de mantuiala), in ceeace priveste viata mea familiala si sociala. Ba ,din contra ,sunt si curajoasa, ca am "taurul de coarne"!Cine mai are curajul asta ? Nimeni ,pentru ca marea majoritate a celor ajutati de "familia regala" sunt bugetari. Cine nu face calitate nu face nici cantitate! O sa-mi "racesc gura " pana intr-o zi ,cand cei abilitati in depistarea infractorilor o sa se "trezeasca " la realitate si o sa ia masurile legale ce se impun. Concluziile sunt trase de mult timp, acum se simte nevoia "indicatiilor pretioase", intrucat ,am observat ca aveti "orbul gainii" intentionat sau nu. Cine are voie sa vina cu "propuneri"? "familia regala" CHIRITA si cei 1500 de membri LIBERALI. Succesul trebuie adresat celor care cred si stiu ca exista DREPTATE SI CINSTE in orasul Harsova de Constanta ,dar care are nevoie de sprijin moral si material pentru a tine piept unui taifun periculos cum este "CORUPTIA".
  • cetateanul intoxicat 15 Aug, 2009 00:20 Argentina, esti balbaita? Te repeti...si te tot repeti...M-ai intoxicat cu atata vorba aiurea, fara noima, spusa doar de dragul de a spune ceva. De cand ai invatat sa utilizezi internetul ne-ai intoxicat. Incearca sa mai ai si simtul masurii. Mai bine citesti, treci prin filtrul gandirii ce ti se expune, si de-abia apoi tragi concluziile necesare. Sau vii cu propuneri...Sper sa poti intelege ca nu conteaza cantitatea, ci calitatea a ceea ce ne spui. Succes pe viitor!
  • surmelis argentina pusa 14 Aug, 2009 15:29 400 de milioane de lei vechi, cheltuiti pentru o singura campanie de patru zile de stropire cu insecticide contra tantarilor este ,totusi,prea scump.Inca doua,trei campanii de genul asta si ajungeti la acelasi nivel de cheltuieli sau poate mai mult decat fostul primar.Nu era mai bine o campanie terestra impotriva tantarilor ? facuta cu ajutorul oamenilor primariei? sau nu mai exista incredere nici in acestia, de frica de a nu dilua solutia respectiva?