Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDLPA Localități din 24 de județe primesc finanțare pentru noi investiții în modernizarea infrastructurii

ro

27 Feb, 2024 14:45 687 Marime text

 

„Prin contractele semnate astăzi, ca, de altfel, prin toate cele pe care le semnez săptămânal, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, împreună cu reprezentanții autorităților locale, avem în vedere bunăstarea oamenilor, reducerea și eliminarea decalajelor socio-economice și dezvoltarea simultană și susținută a tuturor regiunilor țării”, a subliniat ministrul Adrian-Ioan Veștea, cu ocazia semnării a 40 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

 
Proiectele, în valoare totală de 423.815.052,55 de lei, au ca obiective modernizarea drumurilor de interes local, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, înființarea sau extinderea sistemelor de distribuție a gazelor naturale, amenajarea de piste pentru bicicliști, precum și construirea unor poduri, potrivit MDLPA.
 
Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și a 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.
 
 
Printre cele 24 de județe, se numără și Constanța cu un proiect finanțat. Este vorba despre „Canalizare menajeră lotizare locuințe zona Lac, din comuna Agigea, cu finanțare de 4,921,679.60 lei, „Modernizare și reabilitare drumuri comunale și stradale în comuna Ghindărești, județul Constanța, etapa I și II, cu suma alocată de 7,500,000 lei.
 
De asemenea, la nivelul județului Tulcea, UAT Chilia Veche, primește suma de 10,000,000 lei pentru „Modernizare drumuri de interes local în comuna Chilia Veche, județul Tulcea” și pentru „Reabilitare drumuri în localitatea Valea Teilor, comuna Valea Teilor, Județul Tulcea”, cu suma de 10,000,000 lei.
 
 
 Citește și
Peste 300 de milioane de lei, pentru lucrări de cadastru realizate de primării. În ce județe au fost solicitate cele mai mari sume
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii