Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hagi, după Farul Constanța - Dinamo 0-2 „Suntem departe de a avea mentalitatea pe care mi-o doresc. Nu suntem Dumnezei“

ro

12 Feb, 2024 23:08 1993 Marime text


După înfrângerea pe care Farul Constanța, campioana României, a suferit-o în campionat pe teren propriu cu Dinamo, ultima clasată, scor 0-2, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral, a subliniat că elevii săi nu au evoluat ca o echipă și că mai e de lucrat la capitolul mentalitate de învingători.  
 

Din păcate, s-a văzut că nu avem mentalitate. Suntem departe de a avea mentalitatea pe care mi-o doresc, pe care vrem să o construim aici. Sunt multe de zis, e la cald acum. Chiar dacă am fost răcit, am venit și am stat cu ei. Am încercat să le zic toată săptămâna să fie serioși, cu picioarele pe pământ, întrucît Dinamo a jucat de la egal la egal cu orice echipă. Iar noi nu suntem Dumnezei, să credem că suntem atât de mari și de valoroși, încât să jucăm fotbalul cum s-a jucat.

Meciurile le câștigă echipa, jucătorii fac diferența. Trebuie să fii cu toții într-o direcție, să facă lucrurile împreună. În seara asta, nu am jucat bine colectiv. Unii, cam greu. Vom evalua, ne vom gândi unde mergem, ce să facem. Pe direcția aceasta nu putem merge. Trebuie să schimbăm ceva, 100%.

În prima repriză, o singură ocazie, gol. Le-am atras atenția că Dinamo e periculoasă la faze fixe, e agresivă și se bate. La noi, ce a fost în prima repriză? Nimic! Nu am înțeles nimic. Decarii, atacantul, mijlocașii... Totul înseamnă viteză, ritmul jocului trebuie să fie altul. La minte și la corp trebuie să fii iute. Am fost lenți, previzibili, fără clarviziune. Antrenorii știu ce am făcut toată săptămâna.

Mă așteptam la un meci foarte greu. Am atras atenția asupra acestui aspect de la conferință. Istoria arată că nu putem avea spirit mai bun ca al lui Dinamo. Istoria așa arată. A. Că ei pot trece printr-o perioadă dificilă, da. Orice club poate trece, cum și noi suntem în această seară. Dar aceastea fac parte din viață, o dată poți, altă dată nu.

E fundamental însă să ai concentrare și determinare, sî poți face față. În tot ce faci trebuie să ai viteză, iar apoi tehnică. Altfel, nu ai cum să surprinzi. Dar mergem înainte, e doar o seară grea. Mai avem meciuri și trebuie să dovedim.

Nu mi-am făcut griji că va fi eliminat Buzbuchi la acea fază, era ofsaid, deja dăduse ofsaid.

Un singur jucător m-a mulțumit, căpitanul de echipă (n.r. Ionuț Larie). La 37 de ani, a făcut un meci foarte bun, când echipa lui a făcut un meci foarte prost. L-am felicitat, asta le-am zis în vestiar. Tot ce a făcut, a făcut foarte bine. A avut atitudine bună, a încercat să joace fotbal, a luat balonul, a recuperat mingi, a dat viteză, a pasat, a încercat. Restul au rămas datori, a menționat Hagi, la Digi Sport.  


 

Sursa foto: Farul Constanța

Citește și:


LIVE TEXT
Surpriză mare! Campioana Farul Constanța, învinsă la Ovidiu de ultima clasată, Dinamo! (GALERIE FOTO + VIDEO)
  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii