Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În plin scandal, CLM vrea să transmită un teren către Arhiepiscopia condusă de ÎPS Teodosie (document)

ro

28 Oct, 2016 00:00 3238 Marime text
Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa din 31 octombrie se află şi proiectul de hotărâre privind transmiterea dreptului de folosinţă gratuită, pe perioada existenţei construcţiei, asupra terenului de 300 mp situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, intersecţie cu bulevardul Mamaia, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii Capelei Tinerilor.
 
„Având în vedere adresa Arhiepiscopiei Tomisului nr. 3593/11.10.2016, înregistrată la Primăria municipiului Constanţa sub nr. 142484/11.10.2016, prin care se solicită iniţierea unui proiect de hotărâre de atribuire în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului a unei suprafeţe de teren pentru realizarea Capelei Tinerilor, în conformitate cu prevederile articolului 45 din Legea 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, privind administraţia publică locală, iniţiez proiectul de hotărâre privind transmiterea dreptului de folosinţă gratuită, pe perioada existenţei construcţiei, asupra terenului în suprafaţă de 300 mp, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii Capelei Tinerilor“, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, iniţiat de primarul Decebal Făgădău.
 
Reamintim că, la ultima şedinţă a CLM Constanţa, consilierii locali au respins transmiterea către Arhiepiscopia Tomisului a terenului pentru Capela Tinerilor de la intrarea în staţiunea Mamaia. Proiectul nu a primit decât 15 voturi „pentru” şi astfel s-a amânat transmiterea dreptului de folosinţă, pe perioada existenţei construcţiei, asupra terenului în suprafaţă de 300 mp situat în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia, intersecţie cu bulevardul Aurel Vlaicu, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii unei capele.
 
Situată la intrarea în staţiunea Mamaia, Capela Tinerilor, cu hramul „Bunavestire şi Sf. Maria Egipteanca“, deja funcţionează. Chiar la începutul lunii aprilie a acestui an, Capela Tinerilor şi-a cinstit ocrotitoarea. Bisericuţa va fi, pe viitor, un loc de întâlnire pentru tineri şi studenţi. În prezent, se slujeşte într-un paraclis provizoriu, urmând să se ridice aici o construcţie permanentă. Tot aici se întâlnesc regulat şi membrii ASCOR (Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români), filiala Constanţa. De altfel, pe data de 18 aprilie, Arhiepiscopia Tomisului a obţinut de la Primăria municipiului Constanţa Autorizaţia de construire nr. 742 pentru ridicarea unei noi capele în zona hotelului Ovidiu - Vila 14.
 
Reamintim că ÎPS Teodosie este cercetat de DNA Constanţa pentru luare de mită, dar şi pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorul Marius Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa. Magistratul a decis menţinerea controlului judiciar doar în ceea ce priveşte infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, nu şi pentru luare de mită.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta proiectul de hotărâre privind transmiterea dreptului de folosinţă gratuită, pe perioada existenţei construcţiei, asupra terenului de 300 mp situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, intersecţie cu bulevardul Mamaia, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii Capelei Tinerilor.
 

Citeşte şi

 
Consilierii liberali - „Este nevoie de un dispensar în Mamaia” Capela Tinerilor nu primeşte terenul de la CLM
  
„Avem această penibilă faptă de corupţie - 500 de euro“ Arhiepiscopul Tomisului nu a scăpat de control judiciar. Joi vine la Poliţie (galerie foto) 
 
UPDATE Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, rămâne sub control judiciar (MINUTĂ)
 
Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în faţa judecătorilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii