Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

ro

28 Apr, 2024 17:00 937 Marime text
  • Nu degeaba sunt multe voci care spun că fotbalul și sportul în general este frumos, pentru că îți oferă șansa revanșei. Meciul de pe Arena Națională dintre FCSB și Farul Constanța a fost ca o definiție a acestei vorbe. Și cât de poetic este ca echipa din Capitală să-și adjudece campionatul chiar în fața adversarilor care i-au învins cu o ediție în urmă, în meciul care a contat pentru acest trofeu. Exact ca o predare de ștafetă
 
De-a lungul istoriei sale îndelungate, fotbalul a oferit povești de neuitat tuturor împătimiților acestui sport, ce s-au transmis mai departe din generație în generație, captivând și atrăgând noi microbiști.
 
Sezon după sezon, întotdeauna au existat meciuri ce au rămas în istorie, meciuri speciale pe baza cărora s-a vorbit mulți ani de atunci.
 
Așa s-a întâmplat anul trecut în Superliga României, când, pe 21 mai 2023, Farul Constanța o învingea pe FCSB cu 3-2 (după ce a fost condusă cu 0 – 2) și devenea campioană. Meciul acela care a adus titlul pe litoral va rămâne mereu în istorie și va fi de-a pururi o amintire ce va fi spusă viitoarelor generații, mai ales de către constănțeni.
 
Acum, iată-ne pe 28 aprilie 2024, când ediția 2023/2024 a Superligii își știe deja noua campioană: FCSB. Titlul așteptat din 2015 încoace a fost cucerit ieri, după o victorie cu 2 – 1 chiar în fața Farului.
 
Roata s-a întors cu adevărat, după cum spune proverbul, iar roș-albaștrii au cules laurii de care, în 2023, a avut parte echipa lui Gheorghe Hagi, în urma meciului direct.
 
Nu degeaba sunt multe voci care spun că fotbalul și sportul în general este frumos, pentru că îți oferă șansa revanșei. Meciul de pe Arena Națională dintre FCSB și Farul Constanța a fost ca o definiție a acestei vorbe. Și cât de poetic este ca echipa din Capitală să-și adjudece campionatul chiar în fața adversarilor care i-au învins cu o ediție în urmă, în meciul care a contat pentru acest trofeu. Exact ca o predare de ștafetă.
 
Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii