Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Episcopul Bisericii Anglicane din Ruanda, în vizită la Arhiepiscopia Tomisului (GALERIE FOTO)

ro

21 Apr, 2024 19:52 603 Marime text
Sursa foto: facebook/Centrul Eparhial TomisÎn data de 21 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a primit în vizită pe Eminența Sa, Dr. Jered Kalimba, episcop al diocezei Shyogwe (Biserica Anglicană din Ruanda), însoțit de Rev. Dr. Dieter Brandes (Consiliul Mondial al Bisericilor, responsabil al sectorului Teologia reconcilierii pentru Ruanda, Burundi și Congo) și de Arhid. Prof. Dr. Ioan Caraza (cadru didactic al Facultății de Teologie din București).

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, în cadrul discuțiilor s-a evidențiat buna relație dintre naționalitățile și religiile locuitoare în Dobrogea, un real model de conviețuire și de reconciliere.

Totodată, Eminența Sa, Dr. Jered Kalimba, care este și președintele Universității PIASS, a vorbit despre experiența reconcilierii în contextul general african și în cel național, al poporului ruandez.

„La finalul întâlnirii, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a conferit oaspeților diploma și medalia „Sfântul Dionisie Exiguul”.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, la discuțiile cu oaspeții de peste hotare au mai participat și Pr. Mircea Cristian Pricop, consilier eparhial, Pr. Bogdan Moise, decan al Facultății de Teologie „Sfântul Apostol Andrei” din Constanța și Arhid. Ioan Dura, conferențiar universitar în cadrul facultății sus-menționate“ - au mai precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Citește și: 

Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în zilele de 22-23 aprilie?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii