Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii liberali - „Este nevoie de un dispensar în Mamaia” Capela Tinerilor nu primeşte terenul de la CLM!

ro

01 Oct, 2016 00:00 3538 Marime text
Consiliul Local a respins transmiterea către Arhiepiscopia Tomisului a terenului pentru Capela Tinerilor de la intrarea în staţiunea Mamaia. Proiectul nu a primit decât 15 voturi pentru şi astfel se amână, cel puţin, transmiterea dreptului de folosință, pe perioada existenței construcției, asupra terenului în suprafață de 300 mp situat în municipiul Constanța, bulevardul Mamaia, intersecție cu bulevardul Aurel Vlaicu, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii unei capele.
 
Cu acordul Primăriei Constanţa, Capela Tinerilor, cu hramul „Bunavestire şi Sf. Maria Egipteanca“, a primit dreptul de funcţionare provizorie încă din primăvară.

În capela care se doreşte a fi loc de rugăciune pentru turişti, dar şi pentru săvârşirea unor ceremoniale de botez sau de cununie, se slujeşte într-un paraclis provizoriu, urmând să se ridice aici o construcţie permanentă. În acest sens, biserica ar fi dorit să primească şi dreptul de folosinţă asupra terenului în suprafaţă de 300 de mp. Consilierii locali s-au opus, iar cei liberali au spus că biserica ar trebui să cumpere terenul dacă doreşte şi că mai nimerit ar fi ca teren cu titlu gratuit să primească cine se va gândi să construiască un dispensar, care ar fi extrem de necesar mai ales pe perioada sezonului estival în locaţia respectivă.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a precizat că proiectul respins ar putea fi reintrodus pe viitor într-o altă şedinţă de Consiliu Local. „Deocamdată, există acel lăcaş. Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor. Părintele Cezar Axinte îşi desfăşoară slujbele în acea capelă care există”, a precizat Eugen Tănăsescu.
 
Pe data de 18 aprilie, Arhiepiscopia Tomisului a obţinut de la Primăria municipiului Constanţa Autorizaţia de construire nr. 742 pentru ridicarea unei noi capele în zona hotelului Ovidiu - Vila 14. „Aici deja a fost organizată dirigenţia de şantier pentru construcţia capelei, care va începe în următoarea perioadă. Nu am putut construi capela printre turişti”, a completat părintele Tănăsescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pentru crestin 15 Apr, 2017 23:14 e plin de biserici, lasati statiunile macar, este evul mediu intunecat, spalati la creier tinerii? lasati-ne in pace, sunteti ridicoli in fustele voastre
  • crestin 01 Oct, 2016 14:43 DACA ERA VORBA DESPRE UN TEREN DE SPORT, ORI DESPRE ALTCEVA, SE PUTEA REZOLVA INDATA ! PENTRU CA-I VORBA DESPRE UN LACAS DE RUGACIUNE PENTRU TINERI, NU SE POATE ! PREOTUL RESPECTIV, ESTE UN OM DEOSEBIT, RESPECTAT DE OAMENI SI PENTRU ACEST FAPT, MOTIV NU TREBUIE / NU MERITA AJUTAT ? ! SPUNEM, CA SUNTEM CRESTINI, DAR NU-L IUBIM : NICI PE DUMNEZEU SI NICI PE APROAPELE !